Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΗ κοντή μνήμη του Κ.Ζέρβα – Όταν είχε ζητήσει από τον Κικίλια...

Η κοντή μνήμη του Κ.Ζέρβα – Όταν είχε ζητήσει από τον Κικίλια να εμβολιαστεί από τους πρώτους

Κοντή μνήμη μάλλον έχει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, καθότι έχει ξεχάσει όταν σε δηλώσεις του μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο (!) έλεγε ότι ζήτησε από τον υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια να κάνει από τους πρώτους το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, καθώς είναι δήμαρχος.

Τότε (21/12/2020), ο Κ.Ζέρβας θέλοντας να δικαιολογήσει την «χάρη» που ζήτησε από τον Υπουργό προσπάθησε να μαζέψει τα αδικαιολόγητα λέγοντας «προφανώς όχι για να λάβω τη θέση ενός πολίτη που έχει αξιολογηθεί να εμβολιαστεί αρχικά, αλλά για να καταδείξω ότι όλοι πρέπει να συμμετέχουμε στην ανάσχεση της πανδημίας με το όπλο που μας έδωσε η επιστήμη».

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν σάλο τόσο σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, όσο και σε αρκετούς πολίτες, που άκουγαν τον πρώτο πολίτη της πόλης (που δεν ανήκει καν σε κάποια ευπαθή ομάδα) να προσπαθεί να δικαιολογήσει πιθανό εμβολιασμό του.

Μετά τον σάλο ο Δήμαρχος σίγησε γύρω από αυτό το ζήτημα και δεν αναφέρθηκε ξανά. Άγνωστο αν τον συμβούλεψε κάποιος να μην αναφερθεί ξανά σε αυτό για επικοινωνιακούς λόγους ή απλά του έριξε άκυρο ο κ.Κικίλιας.

Και έρχεται η 26η Φεβρουαρίου 2021, όπου μέσα από μια λιτή ανακοίνωση ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανακοινώνει την η αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου απομακρύνεται από τα καθήκοντα της και από τον πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου Δρόσο Τσαβλή ζητήθηκε η παραίτηση του. «Ο Δήμαρχος τούς ευχαρίστησε για την έως τώρα προσφορά τους, όμως λόγοι ηθικής τάξης δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης», έλεγε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. Ο λόγος; γιατί εμβολιάστηκαν η κα Ακριτίδου και συγγενικά πρόσωπα του κ.Τσαβλή εκτός σειράς.
Στη συνέχεια η κα Ακριτίδου και ο κ. Τσαβλής με ανακοινώσεις και δηλώσεις τους εξήγησαν τις θέσεις τους και τους λόγους που πήραν την απόφαση να προβούν στους εμβολιασμούς.

Ωστόσο ο κ.Ζέρβας που ευθαρσώς είχε ζητήσει στο πρόσφατο παρελθόν να εμβολιαστεί πρώτος αποφάσισε να καθαιρέσει δυο συνεργάτες του οι οποίοι σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν προέβησαν στους εμβολιασμούς με εμβόλια που είχαν περισσέψει, αν δεν χορηγούνταν εκείνη τη στιγμή θα είχαν πεταχτεί και όπως είπε ο κ.Τσαβλής επέλεξε άτομα που γνωρίζει ως γιατρός το ιατρικό ιστορικό τους.

Για να έρθουμε στο πρόσφατο… χθες. Ο κ.Ζέρβας παραδέχθηκε ότι το εμβόλιο δεν θα πρέπει να χορηγείται με βάση κανένα αξίωμα, αλλά με ισότητα βάση κριτηρίων.

Ζήτημα αρχής η ισότητα στην πρόσβαση στο αγαθό που λέγεται εμβόλιο”και ”Η κοινωνική διανομή ενός νέου φαρμάκου, ενός εμβολίου, απαιτεί αρχές ισότητας και δικαιοσύνης. Οι πολύ αυστηρές ρυθμίσεις διασφαλίζουν αυτό ακριβώς. Και είναι ένα ζήτημα πέρα και πάνω από προσωπικές, πολιτικές και κοινωνικές σχέσεις, από την πρόσβαση που μπορεί να έχει καθένας μας οπουδήποτε” είπε μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο και αρκετοί έμειναν αποσβολωμένοι απορώντας πως γίνεται ο μέχρι πρότινος δήμαρχος που ήθελε να εμβολιαστεί από τους πρώτους… να έχει κάνει στροφή 180 μοιρών στις απόψεις του.

‘’Εδώ βρισκόμαστε για να υπηρετήσουμε τους ανθρώπους και την κοινωνία σεβόμενοι -πρώτοι εμείς- όλους τους κανόνες, χωρίς καμία προνομιακή μεταχείριση, με αποφάσεις πολλές φορές δύσκολες και δυσάρεστες’’, είπε ο κ. Ζέρβας, ο ίδιος άνθρωπος που είχε παραδεχθεί ότι ζήτησε ως δήμαρχος από τον υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια να κάνει από τους πρώτους το εμβόλιο.

Μάλιστα σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του αναφέρει πως : ”Εδώ δεν είμαστε δικαστήριο, κανείς δεν είναι δημόσιος κατήγορος ή μάρτυρας υπεράσπισης. Προσπαθούμε όλοι μας να διαφυλάξουμε με τη στάση μας, με τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες μας, τη συνοχή της κοινωνίας, το αίσθημα δικαιοσύνης’’, ενώ ο κ.Τσαβλής γνωστοποίησε πως ο Κ.Ζέρβας δεν του έδωσε καν την ευκαιρία να πει την δική του πλευρά για όσα έγιναν πριν του ζητηθεί να υποβάλει την παραίτηση του.

Διαβάστε επίσης 

Κορωνοϊός: Όταν ο Ζέρβας ζήτησε να εμβολιαστεί πρώτος, αντί να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί πρώτα στην «ματωμένη» Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα