Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚορωνοϊός: Όταν ο Ζέρβας ζήτησε να εμβολιαστεί πρώτος, αντί να ξεκινήσουν οι...

Κορωνοϊός: Όταν ο Ζέρβας ζήτησε να εμβολιαστεί πρώτος, αντί να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί πρώτα στην «ματωμένη» Θεσσαλονίκη

Πληθαίνουν οι φωνές εδώ και λίγες ώρες που αναφέρουν ή αναρωτιούνται γιατί ο συμβολικός εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού δεν ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που πλήττεται από τον φονικό ιό.

Μάλιστα μιλώντας στον Metropolis 95,5 ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Νίτσας, διατύπωσε την ένστασή του για τις προτεραιότητες που δόθηκαν στη χώρα μας ως προς τον εμβολιασμό.
“Ο εμβολιασμός θα έπρεπε να ξεκινήσει από τις περισσότερο δοκιμαζόμενες και πληγείσες περιοχές της χώρας, δηλαδή από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Ο σύλλογός μας είχε στείλει εδώ και καιρό το σχετικό αίτημα και εγγράφως στο υπουργείο Υγείας”.

Για ακόμη μια φορά λοιπόν η Θεσσαλονίκη έρχεται δεύτερη. Λες και η μοίρα της είναι τέτοια. Όμως αυτό που φταίει είναι η ανύπαρκτη πολιτική βούληση. Όταν ακόμη και ο ίδιος της ο δήμαρχος, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε ότι έχει ζητήσει από τον υπουργό υγείας Βασίλης Κικίλια να εμβολιαστεί από τους πρώτους, δηλαδή να λάβει το εμβόλιο της Pfizer, αντί το αίτημα του να είναι στη «ματωμένη» από τον κορωνοϊό Θεσσαλονίκη να λάβει χώρα ο συμβολικός εμβολιασμός ή έστω ταυτόχρονα με την Αθήνα και οποιαδήποτε άλλη πόλη.

Όταν λοιπόν μια πόλη διοικείται από έναν άνδρα που το μόνο που ζητάει ως χάρη από τον υπουργό είναι να εξασφαλίσει, χρησιμοποιώντας την θέση του ως δήμαρχος, προτεραιότητα για το εμβόλιο, δηλαδή παίρνοντας την θέση κάποιου ανθρώπου που είναι σε ευπαθή ομάδα, ας μην αναρωτιούνται μερικοί γιατί ο συμβολικός εμβολιασμός δεν ξεκίνησε νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα