Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΤο ακούσαμε κι αυτό! Ο Ζέρβας ζήτησε να εμβολιαστεί από τους πρώτους...

Το ακούσαμε κι αυτό! Ο Ζέρβας ζήτησε να εμβολιαστεί από τους πρώτους γιατί είναι…δήμαρχος!

Την ώρα που ο κόσμος έχει καταρρεύσει από τις συνέπειες του κορωνοϊού, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με θράσος αποκαλύπτει ότι έχει ζητήσει από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να είναι από τους πρώτους που θα κάνουν το εμβόλιο του κορωνοϊού, μόλις έρθει στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο Κ.Ζέρβας θέλοντας να δικαιολογήσει την «χάρη» που ζήτησε από τον Υπουργό προσπάθησε να μαζέψει τα αδικαιολόγητα λέγοντας «προφανώς όχι για να λάβω τη θέση ενός πολίτη που έχει αξιολογηθεί να εμβολιασθεί αρχικά, αλλά για να καταδείξω ότι όλοι πρέπει να συμμετέχουμε στην ανάσχεση της πανδημίας με το όπλο που μας έδωσε η επιστήμη».

Μάλλον πρέπει να κάποιος να πει στον Κ.Ζέρβα ότι δεν είναι Influencer αλλά δήμαρχος, και αυτή η θέση του δεν καθιστά την ζωή του σημαντικότερη για να λάβει γρηγορότερα το εμβόλιο από έναν καρκινοπαθή ή όποιον άλλο πολίτη εντάσσεται σε ευπαθή ομάδα.

Ο Κ.Ζέρβας πρέπει να καταλάβει ότι το εμβόλιο αυτό είναι το «πάσο» για την υγεία και την ίδια την ζωή για συνανθρώπους μας και δεν μπορεί να στερήσει ούτε από έναν πολίτη το δικαίωμα να εμβολιαστεί με νόμιμους τρόπους περιμένοντας να έρθει η σειρά του όπως θα ορίζει η διαδικασία και όχι να προσπερνά άλλους ανθρώπους επειδή μόνο και μόνο είναι δήμαρχος.

Όσον αφορά την φράση του «ότι όλοι πρέπει να συμμετέχουμε στην ανάσχεση της πανδημίας με το όπλο που μας έδωσε η επιστήμη» ο κ.Ζέρβας να μην ανησυχεί! Η Ελλάδα έχει αξιόλογους και διακεκριμένους επιστήμονες και εκείνοι θα πληροφορήσουν τους πολίτες και όχι εκείνος. Άλλωστε από όσο λέει στο βιογραφικό του μηχανικός είναι και όχι γιατρός. Και ας αφήσει το «όπλο που μας έδωσε η επιστήμη» να ορίσει η επιστήμη ποιοι θα πρέπει να το λάβουν πρώτοι και όχι οι γνωριμίες και οι θέσεις που έχει ο καθένας.

Αν ο Κ.Ζέρβας θέλει να δώσει το καλό παράδειγμα στους πολίτες θα μπορούσε τα χρήματα που έδωσε για τα σαπάκια της Λειψίας να τα δώσει για να δημιουργηθούν νέες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της πόλης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα