Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΚαβάλα: Καταδικάστηκε για οδήγηση με πλαστό δίπλωμα που έβγαλε στη Βουλγαρία

Καβάλα: Καταδικάστηκε για οδήγηση με πλαστό δίπλωμα που έβγαλε στη Βουλγαρία

Αστυνομικοί στην Καβάλα, τον σταμάτησαν για έλεγχο και διαπίστωσαν πως διέθετε πλαστό δίπλωμα οδήγησης, που όπως διαπιστώθηκε, είχε βγάλει στην Βουλγαρία…

Το δίπλωμα οδήγησης αποδείχθηκε πλαστό σε έλεγχο στην Καβάλα και ο ίδιος βρέθηκε κατηγορούμενος. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή και πρόστιμο 600 ευρώ. Υποστήριξε πως δεν γνώριζε ότι έκανε παρανομία. Πίστευε όπως ανέφερε πως με αυτό το δίπλωμα μπορούσε να οδηγεί στην Ελλάδα κανονικά, χωρίς να συντρέχει λόγο ανησυχίας. Ανέφερε πως μετά την σύλληψη και την κράτησή του, έβγαλε δίπλωμα στη χώρα μας, με τις νόμιμες διαδικασίες και ζήτησε την επιείκεια των δικαστών.

 

Νεαρός άνδρας από την Ξάνθη, που διαμένει προσωρινά στη Θεσσαλονίκη, εντοπίστηκε στην Καβάλα τον Γενάρη του 2023 να οδηγεί ΙΧ με πλαστό δίπλωμα οδήγησης, που είχε «εκδοθεί» από Βουλγαρικές αρχές. Συνελήφθη και κρατήθηκε προσωρινά. Χθες (25-04-2024) ήταν κατηγορούμενος στο Τριμελές για χρήση πλαστού εγγράφου και παράβαση του ΚΟΚ. Μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ο αστυνομικός που έκανε τον έλεγχο.

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι πλήρωσε 1.000 ευρώ για να πάρει το δίπλωμα. Το ίδιο δήλωσε και στο δικαστήριο. «Νόμιζα ότι έτσι εξασφαλίζεις δίπλωμα στη Βουλγαρία» συμπλήρωσε σύμφωνα με το proininews.gr.

«Το δίπλωμα του όχι μόνο ήταν πλαστό αλλά τον εμφάνιζε ικανό να οδηγεί οχήματα όλων των κατηγοριών. Αν και τότε ήταν μόνο 18 ετών» κατέθεσε ο αστυνομικός. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τη βασική κατηγορία.

Του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή και πρόστιμο 600 ευρώ. Εν τω μεταξύ ο κατηγορούμενος έδωσε εξετάσεις στην Ελλάδα και έτσι σήμερα κατέχει νόμιμο δίπλωμα οδήγησης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα