Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣοβαρές ελλείψεις στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης-''Καμπανάκι'' από τον φαρμακευτικό σύλλογο

Σοβαρές ελλείψεις στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης-”Καμπανάκι” από τον φαρμακευτικό σύλλογο

Άφαντα από τα ράφια των φαρμακείων παραμένουν περισσότερα από 400 σκευάσματα.

 

 

Σύμφωνα με στοιχεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), φάρμακα για την καρδιά, τον σακχαρώδη διαβήτη, την υπέρταση, το αναπνευστικό, τη νόσο Πάρκινσον, αλλά και αντιπυρετικά, αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη, αντικαταθλιπτικά, αγχολυτικά και γαστρεντερολογικά βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των ελλείψεων, μετατρέποντας σε Γολγοθά την αναζήτησή τους για πολίτες και φαρμακοποιούς.

 

Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει, καθώς λόγω του καλοκαιριού, οι εταιρείες κλείνουν για διακοπές, αλλά τα αποθέματα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες.

 

Όπως τονίζει ο ΦΣΘ, οι ελλείψεις φαρμάκων «χτυπούν κόκκινο», με την αναμονή εκατοντάδων πολιτών να ξεπερνάει έως και τις 30 ημέρες μέχρι να βρεθεί το αναγκαίο για τη θεραπεία τους φάρμακο. Οι φαρμακοποιοί, από την πλευρά τους, δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη για να εξασφαλίσουν τα φάρμακα για τους ασθενείς τους, αναζητώντας τα είτε από φαρμακείο σε φαρμακείο εντός του νομού Θεσσαλονίκης είτε και σε άλλους νομούς, από τον Έβρο έως και την Κρήτη.

 

«Οι ελλείψεις φαρμάκων είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο όχι μόνο δεν λύνεται, αλλά επιδεινώνεται ταλαιπωρώντας τους φαρμακοποιούς και θέτοντας σε κίνδυνο τους ασθενείς. Πλέον σπάνια μία συνταγή μπορεί να εκτελεστεί πλήρως, αφού σχεδόν πάντα λείπει τουλάχιστον ένα σκεύασμα από όσα αναγράφονται σε αυτήν. Κατά το διάστημα της αναμονής, πολλοί από τους ασθενείς κινδυνεύουν να μείνουν δίχως τη φαρμακευτική αγωγή τους, διότι για ένα φάρμακο που είναι σε έλλειψη, δεν υπάρχει πάντα κάποιο άλλο με το οποίο μπορεί να αντικατασταθεί ή αναγκάζονται να επισκεφτούν εκ νέου το γιατρό τους για να την αλλάξουν», επισημαίνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών