Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣΥΡΙΖΑ: Αιτείται προανακριτική επιτροπή για το "μπάζωμα" στα Τέμπη

ΣΥΡΙΖΑ: Αιτείται προανακριτική επιτροπή για το “μπάζωμα” στα Τέμπη

Να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για τους κυρίους Χρήστο Τριαντόπουλο, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Θάνο Πλεύρη και Ζωή Ράπτη για το ζήτημα του μπαζώματος στον χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη προτίθεται να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για μια απόφαση που φαίνεται να λαμβάνεται αμέσως μετά την διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή από την Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως “ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία να ανοίξουν το δρόμο στη δικαιοσύνη και να μην επιχειρήσουν να συγκαλύψουν για μία ακόμη φορά τις ευθύνες των υπουργών τους.”

Επισημένεται ότι κατά την χθεσινή ημέρα γνωστοποιήθηκε πως η Αντιεισαγγελέας Εφετών Λάρισας, κα Κατερίνα Μάτση αποφάσισε να κάνει δεκτή την προσφυγή του κ. Π. Ασλανίδη, πατέρα θύματος, κατά της απορριπτικής απόφασης της Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η διαβίβαση της προσφυγής στον Άρειο Πάγο η οποία στη συνέχεια θα πάει στη Βουλή, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων. Παράλληλα διέταξε και την διενέργεια νέας προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση καθήκοντος ή υπόθαλψης εγκληματία καθώς για το θέμα του μπαζώματος στα Τέμπη παρόλο που έχουν ήδξ χαθεί σημαντικά στοιχεία για την έρευνα του δυστυχήματος, ενώ έδωσε προθεσμία 20 ημερών ώστε να ερευνηθεί ποιος έδωσε την εντολή για το μπάζωμα, καθώς και ποιος έδωσε την εντολή για την απομάκρυνση των χωμάτων και λοιπών υλικών από τον τόπο του δυστυχήματος.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα