Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΓεωργιάδης: Με click away και click inside η αγορά όλο τον Απρίλιο-...

Γεωργιάδης: Με click away και click inside η αγορά όλο τον Απρίλιο- Κλείσιμο του λιανεμπορίου εάν υπάρξει επιδείνωση

Η αγορά θα συνεχίσει να λειτουργεί με click away και click inside καθόλη τη διάρκεια του Απριλίου σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. “Αν υπάρξει έξαρση της πανδημίας προφανώς θα υπάρξουν νέα μέτρα και κλείσιμο του λιανεμπορίου” σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, ωστόσο συμπλήρωσε πως οι εκτιμήσεις δείχνουν αποκλιμάκωση των κρουσμάτων.
Ο υπουργός σημείωσε πως αίτημα του υπουργείου παραμένει το οριζόντιο άνοιγμα της αγοράς, ωστόσο η επιτροπή Επιδημιολόγων δίνει το ρυθμό για το ποιες αγορές θα λειτουργήσουν και πότε.

Αναφερόμενος στο φρένο λειτουργίας των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη σημείωσε πως “έχω στεναχωρηθεί με αυτήν την εξέλιξη, ωστόσο τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν επέτρεπαν άλλη κίνηση”.

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι “είναι εθνική επιτυχία το γεγονός ότι ξεπεράσαμε τους 6.000 ημερήσιους εμβολιασμούς “.

Σε ό,τι αφορά την εστίαση τόνισε ότι μέχρι τις 10 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση των επιχειρήσεων ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εστιατόριο και καφετέριες να ανοίξουν πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως λίγοι είναι όσοι αντιδρούν και το νομοσχέδιο είναι προς όφελος των καταναλωτών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα