Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑθλητικάΠΑΟΚ: Ο Σαββίδης πήρε αποφάσεις

ΠΑΟΚ: Ο Σαββίδης πήρε αποφάσεις

Και άλλες φορές στο παρελθόν, από τότε που είχε εμπλακεί με τα διοικητικά πεπραγμένα του ΠΑΟΚ, είχε αντιμετωπίσει δυσκολίες, πολλά εμπόδια. Ποτέ όμως δεν τα παράτησε, έβγαλε αντανακλαστικά και οδήγησε ως καλός καπετάνιος το καράβι του ΠΑΟΚ σε επιτυχίες.

 

 

Κάτι ανάλογο, δείχνει αποφασισμένος να κάνει και τώρα.

Ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να μην έχει δημοσιοποιήσει τις σκέψεις του για την επόμενη ημέρα στον Δικέφαλο, είναι όμως βέβαιο πως έχει καταλήξει στις αποφάσεις του. Έχει κατασταλάξει στο τι πρέπει να κάνει στον ΠΑΟΚ, προκειμένου να ξεπεράσει η ομάδα το σοκ του οδυνηρού ευρωπαϊκού αποκλεισμού. Ανάλογο θέμα είχε κληθεί να αντιμετωπίσει τον Αύγουστο του 2017.

Τότε ο ΠΑΟΚ είχε αποκλειστεί από την Έστερσουντ, με τον Λουτσέσκου να βρίσκεται μόλις τρείς εβδομάδες στον πάγκο της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ τότε προχώρησε, αντέδρασε, κατέκτησε το ντάμπλ την πρώτη σεζόν αλλά οι αποφάσεις των δικαστηρίων της ΕΠΟ, του στέρησαν την δυνατότητα να πανηγυρίσει το Πρωταθλημα. Την επόμενη σεζόν πήρε το ντάμπλ.Ο Σαββίδης δεν τα παρατάει. Αυτό υποστηρίζουν όλοι όσοι συζητούν μαζί του. Και πρόσφατα μάλιστα, άνθρωποι τους οποίους εμπιστεύεται και ζητά συχνά – πυκνά την άποψή τους, αντιλήφθηκαν πως ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου, είναι πιο πεισμωμένος από ποτέ.

Οι ξεκάθαροι στόχοι

Οι μεγάλοι στόχοι είναι ξεκάθαροι. Τους αναφέραμε στο χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Metrosport. Το νέο γήπεδο, η νέα Τούμπα και οι διεκδικήσεις και κατακτήσεις τίτλων τα επόμενα χρόνια σε συνδυασμό με μία ομάδα που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη. Φέτος, αυτή η παράμετρος, η ευρωπαϊκή, πήγε πίσω, πολύ πίσω.

Ο Σαββίδης που είναι από την φύση του, απαιτητικός, δεν ξεπέρασε το σόκ του ευρωπαϊκού αποκλεισμού. Ζήτησε ευθύνες από όλους. Απέδωσε ευθύνες σε βασικά στελέχη και συνεργάτες. Το κάνει συχνά. Ζητάει πάντα το τέλειο. Η απουσία του βεβαίως, δίνει την ευκαιρία σε ορισμένους να ξεγλιστρήσουν. Θα έρθει όμως η στιγμή που θα αναφέρουμε πρόσωπα και πράγματα για να γνωρίζουν οι φίλαθλοι, τι ακριβώς συμβαίνει.

Ο Ιβάν πήρε τις αποφάσεις του. Και δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Αυτό είναι το δεδομένο. Δεν τις έχει δημοσιοποιήσει, όμως είναι βέβαιο πως θα το κάνει πολύ σύντομα. Ο ίδιος βεβαίως θα κρίνει πότε θα πρέπει να μιλήσει, πότε θα πρέπει να απευθυνθεί στους φιλάθλους της ομάδας. Είναι κάτι το οποίο ζητούν αρκετοί οπαδοί, μέσα από τις αναρτήσεις τους στα social media.

Αναμένεται στην Ελλάδα

Ακόμη και χθες, κυκλοφορούσε η πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο μεγαλομέτοχος αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα. Δεν προσδιορίζονταν η ακριβής ημερομηνία, αλλά σε κάθε περίπτωση προέκυπτε η ανεπίσημη ενημέρωση πως θα έρθει. Ανεξάρτητα πάντως από την φυσική παρουσία του, στο τουριστικό θέρετρο στο οποίο είναι ιδιοκτήτης στην Χαλκιδική, είναι σημαντικό, να βγει μπροστά, δημόσια. Προφανώς έχει επιλέξει αυτή την σιωπή, εξαιτίας του πολέμου ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία.

Και εξαιτίας των πιέσεων που ασκούνται και σε πολιτικό επίπεδο, «ζυγίζει» τα δεδομένα, προσμετρά τα υπέρ και τα κατά και στη συνέχεια καλείται να αποφασίσει. Το μόνο βέβαιο, είναι πως ο Σαββίδης έχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους συνεργάτες του. Η κριτική που ασκεί είναι αδιάκοπη. Αυτό είναι δεδομένο. Από την στιγμή που δεν προχώρησε η ομάδα στην Ευρώπη, όπως ο ίδιος ο Σαββίδης επιθυμούσε εντόνως, είναι υποχρεωμένος να στρέψει την προσοχή του στα άλλα θέματα. Οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι και ξεκάθαροι.

 

metrosport.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα