Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΧαλκιδική: Ανοίγει σήμερα η αυλαία του 6oυ ”Parthenώn film festival” στο Ν....

Χαλκιδική: Ανοίγει σήμερα η αυλαία του 6oυ ”Parthenώn film festival” στο Ν. Μαρμαρά

Το σινεμά στο χωριό είναι ένα φεστιβάλ που ξεκίνησε από μια ομάδα πέντε ανθρώπων οι οποίοι κατάγονται από τον Νέο Μαρμαρά, αλλά δεν ζούνε μόνιμα εκεί.

Η αγάπη και η ανάγκη για την προβολή της τέχνης του κινηματογράφου στην περιοχή  τους έφερε κοντά και δημιούργησαν το ”Parthenώn film festival”, το οποίο διεξάγονταν κάθε καλοκαίρι στο παραδοσιακό και πανέμορφο χωριό του Παρθενώνα Χαλκιδικής.

Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό τριήμερο για έκτη συνεχόμενη χρονιά που φέτος θα αλλάξει χώρο υποδοχής λόγω των μέτρων κατά του covid-19 και έτσι θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό θέατρο του δημοτικού σχολείου Ν. Μαρμαρά από σήμερα Παρασκευή 09/0 έως και την Κυριακή 11/07.

To Parthenώn Film Festival επιστρέφει με μια αγκαλιά... ταινίες! | FLIX

Μιλώντας στο xalkidiki politiki o πρόεδρος του θερινού φεστιβάλ κ. Άγγελος Μαλλίνης είπε”βασικός στόχος του σινεμά στο χωριό είναι να αναδείξει την τέχνη στην περιοχή, να προβάλλει τον παραδοσιακό οικισμό του Παρθενώνα, και συγχρόνως να δώσει τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει κάποια αριστουργήματα  του παγκόσμιου σινεμά”.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως όλο αυτό δεν είναι μια απλή διαφήμιση αλλά κάτι πιο ουσιαστικό ” είναι μια βιωματική εμπειρία που με αφορμή το σινεμά δημιουργεί μια νοσταλγία και δέσιμο με τον τόπο, έχει πιο βαθύ νόημα. Οι άνθρωποι αργότερα θέλουμε να πιστεύουμε πως θα το θυμούνται όλο αυτό και θα ψάχνουν τρόπους να το ξαναζήσουν”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο στο φετινό σινεμά θα προβληθούν μοναδικές ταινίες, αλλά λόγω των περιοριστικών μέτρων οι δράσεις που συνόδευαν κάθε χρόνο το φεστιβάλ δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος.

”Έχουμε τεράστια ανταπόκριση από το κοινό όλα αυτά τα χρόνια και λαμβάνουμε πολύ αισιόδοξα μηνύματα. Φανταστείτε οι θέσεις για αύριο και μεθαύριο έχουν καλυφθεί, υπάρχουν κάποιες διαθέσιμες μόνο για την Κυριακή”, ανέφερε ο πρόεδρος του φεστιβάλ.

Ο κ. Μαλλίνης ξεκαθάρισε πως η είσοδος στο σινεμά είναι ελεύθερη αρκεί να πάρει κάποιος την απαιτούμενη πρόσκληση για να εισέλθει στον χώρο.

”Φέτος θα πρέπει να πω πως θα έχουμε κοντά μας και τρείς πολύ σημαντικούς καλεσμένους του χώρου αυτού οι οποίοι θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους: τον Γιώργο Παπαδημητρίου, γνωστό κριτικό του κινηματογράφου, την συγγραφέα Σοφία Νικολαίδου και τον θεατρικό συγγραφέα Σάκη Δήμο”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Τέλος, ο κ. Μαλλίνης ξεκαθάρισε πως η είσοδος στο σινεμά θα είναι ελεύθερη αρκεί να έχει λάβει κάποιος την απαιτούμενη πρόσκληση για να εισέλθει στον χώρο. Σύμφωνα με τον ίδιο θα τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα