Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΣέρρες: Απατεώνας παριστάνοντας τον γιατρό απέσπασε πάνω από 26.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Σέρρες: Απατεώνας παριστάνοντας τον γιατρό απέσπασε πάνω από 26.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Συνελήφθη ένας αλλοδαπός άνδρας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη αλλοδαπού συνεργού του .

Με το πρόσχημα της άμεσης ιατρικής επέμβασης συγγενούς της κατάφεραν να αποσπάσουν 26.650 ευρώ από μία ηλικιωμένη γυναίκα.

Με τον ίδιο τρόπο αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν έναν ηλικιωμένο άνδρα προσπαθώντας επίσης να του αποσπάσουν 28.000 ευρώ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 26.650 ευρώ και αποδόθηκε στην ηλικιωμένη γυναίκα που εξαπατήθηκε.

Συνελήφθη χθες (29 Απριλίου 2021) το μεσημέρι στις Σέρρες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών ένας αλλοδαπός άνδρας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός αλλοδαπού συνεργού του, για διάπραξη απατών κατά εξακολούθηση.

Ειδικότερα, μετά από την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών εντοπίστηκε ο αλλοδαπός, ο οποίος όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα μαζί με συνεργούς του, τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη γυναίκα, προσποιούμενοι τον γιατρό και με το πρόσχημα του σοβαρού τραυματισμού συγγενικού της προσώπου κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 28.000 ευρώ.

Με τον ίδιο τρόπο, προκαλώντας έντονη σύγχυση και συναισθηματική φόρτιση,  επιχείρησαν να εξαπατήσουν έναν ηλικιωμένο άνδρα προσπαθώντας να του αποσπάσουν επίσης το χρηματικό ποσό των 28.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 26.650 που αποδόθηκε στη συνέχεια στην ηλικιωμένη γυναίκα. Επίσης, κατασχέθηκε και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σημειώνεται ότι σε βάρος των ανωτέρω αλλοδαπών είχε σχηματιστεί δικογραφία για τηλεφωνικές απάτες που έγιναν το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2020 έως και τον Ιανουάριο του 2021, σε περιοχές των Σερρών και της Λάρισας, (σχετικό Δελτίο Τύπου: Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες).

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών