Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΟι φορείς από τα Γιαννιτσά: "Ξεχείλισε το ποτήρι-Ελάτε να σώσουμε το Νοσοκομείο"

Οι φορείς από τα Γιαννιτσά: “Ξεχείλισε το ποτήρι-Ελάτε να σώσουμε το Νοσοκομείο”

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν δύο συνδικαλιστικοί φορείς υγείας, με τη συμπαράσταση ακόμη τριών φορέων που ήταν παρόντες, σε αίθουσα συνεδριάσεων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, με τις τεράστιες ελλείψεις στην Παθολογική Κλινική, το Ακτινολογικό και Ογκολογικό τμήμα, αλλά και σε άλλες κλινικές. Αναφορά έγινε και στις ελλείψεις του Νοσοκομείου Έδεσσας, καθώς και τα Κ.Υ. του Νομού Πέλλας, συνθέτοντας έτσι ένα συνολικό πρόβλημα στον χώρο της υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Την κεντρική εισήγηση της συνέντευξη έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας Χαράλαμπος Αποστολίδης, όπου μαζί με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών Σίμο Φωστηρόπουλο, τόνισαν και πάλι όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, κρούωντας για μία ακόμη φορά ισχυρό “καμπανάκι κινδύνου”, το οποίο ηχεί δύο πράγματα. Η με σταδιακό τρόπο “συγχώνευση” των δύο Νοσοκομείων, καθώς και το “δεύτερο βήμα” που θα είναι, όπως τόνισαν η ιδιωτικοποίηση. Τα παραδείγματα της ύπαρξης εργολάβων στην καθαριότητα, τη σίτηση και τη φύλαξη (ασφάλεια) στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών (όπως και η συντήρηση των ανελκυστήρων καθώς και πολλές άλλες εργασίες) είναι χαρακτηριστικά για να υποστηριχθεί η θέση αυτή και να ενισχυθεί με την κυβερνητική αφέλεια με την οποία αντιμετωπίζονται τα Νοσοκομεία και η υγεία όλης της χώρας, καθώς αφήνονται έρμαια των ελλείψεων ιατρών, με παράλληλη “χάρτα” που εμπεριέχει τη “σύμπτυξη” πολλών Νοσοκομείων της χώρας.

Οι ελλείψεις στην Παθολογική Κλινική, το Ακτινολογικό και Ογκολογικό Τμήμα, καθώς και η γενικότερη διαχείριση που αυτές αντιμετωπίζονται (γενικοί ιατροί, ειδικευόμενοι στα επείγοντα, μετακινήσεις ιατρών αφήνοντας τα δικά τους τμήματα όπου ανήκουν ελλειπή κλπ), ήταν τα σημεία που και πάλι υπογραμμίστηκαν.

5-e3LM0.jpg
Οι δύο Πρόεδροι των συνδικαλιστικών φορέων στην υγεία (ΕΝΙΠ και Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Γιαννιτσών κ.κ. Χ. Αποστολίδης και Σ. Φωστηρόπουλος

Παρουσία στη συνέντευξη τύπου, δηλώνοντας τη συμπαράσταση τους αλλά και την θέληση τους για συμμετοχή σε έναν αγώνα “που πρέπει να είναι κοινός απ’ όλους”, με τη συμμετοχή του κόσμου των Γιαννιτσών στο προσεχές Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της 1η Φλεβάρη στα Γιαννιτσά, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, είχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πέλλας Ελευθέριος Αβραμίδης, η Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πέλλας-Ημαθίας Αριστέα Χατζηβασιλειάδου και η Πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών Όλγα Κουρτζάκη.

3-HJOBi.jpg
Η Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πέλλας-Ημαθίας Αρ. Χατζηβασιλειάδου και η Πρόεδρος της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών Όλ. Κουρτζάκη

Όσον αφορά τις “διαβεβαιώσεις” που δίνει ο Υπουργός σε Βουλευτές της Πέλλας, (όπως η διαβεβαίωση του Θ. Πλεύρη στον Γ. Καρασμάνη περί αυτοτέλειας των δύο Νοσοκομείων), ερώτημα που έθεσε το pellanews.gr στους εκπροσώπους των φορέων, ο κ. Αβραμίδης υπογράμμισε πως “μας ενδιαφέρει η πραγματικότητα και όχι απλά οι παρεμβάσεις και οι προφορικές διαβεβαιώσεις”.

Ειπώθηκαν αρκετά ακόμη πράγματα, τα οποία θα διαβάσετε αναλυτικά προσεχώς, ενώ βάση δόθηκε στα επόμενα δύο βήματα:

~ Στην παρουσία όλων στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας, που θα συνεδριάσει εκτάκτων την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου και

~ την πραγματοποίηση του Συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου.

327463886-528703432622209-3696533235102416713-n.jpg

https://www.pellanews.gr/

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών