Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΞενοδόχοι Δυτικής Μακεδονίας: Σκέψεις για «λουκέτο» έως τα Χριστούγεννα

Ξενοδόχοι Δυτικής Μακεδονίας: Σκέψεις για «λουκέτο» έως τα Χριστούγεννα

Σκέψεις για προσωρινό «λουκέτο» μέχρι την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων διατυπώνουν ξενοδόχοι της Δυτικής Μακεδονίας καθώς τα υψηλά επίπεδα πληρότητας που καταγράφονται για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου δεν σώζουν την παρτίδα.

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα

Καστοριά, Νυμφαίο και Πρέσπες είναι ανάμεσα στις κορυφαίες προτιμήσεις των εκδρομέων του τριημέρου με τα ποσοστά πληρότητας στις ξενοδοχειακές μονάδες των εν λόγω περιοχών να πλησιάζουν το 100%. «Το θέμα όμως είναι η επόμενη ημέρα… ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη» δηλώνει στο seleo.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Δυτικής Μακεδονίας, Ιορδάνης Μιχαηλίδης, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι του κλάδου βιώνουν μία «τρομακτικά δυσμενή συγκυρία».

«Το ενεργειακό κόστος», όπως επισημαίνει, «είναι δυσβάσταχτο παρά το γεγονός ότι ο καιρός έχει βοηθήσει αρκετά έως σήμερα». Τις βραδινές ώρες, σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, είναι επιτακτική η ανάγκη θέρμανσης. Οι υψηλοί λογαριασμοί σε συνδυασμό με τη χαμηλή κίνηση στα ξενοδοχεία – όπως αναμένεται – το επόμενο διάστημα οδηγούν ορισμένους ξενοδόχους σε σκέψεις να κλείσουν προσωρινά τις μονάδες τους μέχρι τα Χριστούγεννα, όποτε αναμένεται να «αναθερμανθεί» η Δυτική Μακεδονία.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, είναι επιτακτική η ανάγκη «επιδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους ορεινούς προορισμούς της χώρας» καθώς και «η προβολή της άλλης πλευράς της Ελλάδας». Οι τουριστικές καμπάνιες, όπως εξηγεί, δεν θα έπρεπε να επικεντρώνονται μόνο στο δίπτυχο ήλιος και θάλασσα. «Για παράδειγμα, η Καστοριά “μετρά” περισσότερες από εβδομήντα βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες» σημειώνει ο κ. Μιχαηλίδης προσθέτοντας ότι αποτελεί ιδανικό προορισμό για τουριστικό προϊόν. Τέλος, όπως υπογραμμίζει, η Δυτική Μακεδονία προσφέρει στους φυσιολάτρες και σε όσους αναζητούν εναλλακτικούς προορισμούς μαγευτικές εικόνες και εμπειρίες.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών