Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΙωάννινα: Πίσω από εκατοντάδες αγοραπωλησίες χασίς το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε

Ιωάννινα: Πίσω από εκατοντάδες αγοραπωλησίες χασίς το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διακινούσε συστηματικά χασίς οδήγησε η πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, αφού προηγήθηκε η διακρίβωση της δράσης της εγκληματικής ομάδας και η ταυτοποίηση των μελών της, ακολούθησε χθες αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές των Ιωαννίνων, κατά την οποία συνελήφθησαν πέντε Έλληνες.

Κατηγορούμενος είναι και έκτος, ήδη έγκλειστος σε φυλακή, καθώς συνελήφθη στις 18 Μαρτίου, όταν στην κατοχή του είχε βρεθεί και κατασχεθεί ένα κιλό 850 γραμμάρια χασίς.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από τον Σεπτέμβριο του 2020 οι κατηγορούμενοι είχαν αναπτύξει δίκτυο διακίνησης ακατέργαστου χασίς, με το οποίο προμήθευαν χρήστες της ευρύτερης περιοχής της πόλης των Ιωαννίνων.

Εξακριβώθηκαν πάνω από 650 αγοραπωλησίες ναρκωτικών, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 62 χρηστών.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακατέργαστο χασίς βάρους 3 κιλών και 216,63 γραμμαρίων, 5.850 ευρώ, δύο κυνηγητικά όπλα, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, έξι κινητά τηλέφωνα κι οκτώ κάρτες SIM.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, κατά περίπτωση για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών