Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΔικαστήριο Κιλκίς: Συνταγματικός ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Δικαστήριο Κιλκίς: Συνταγματικός ο νόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Νομικό δεδικασμένο αποτελεί πλέον η απόφαση του Δικαστηρίου του Κιλκίς, που έκρινε συνταγματικό τον νόμο για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων. Η υπόθεση τέθηκε στην κρίση του δικαστηρίου έπειτα από την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εργαζόμενης στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Παιονίας, που επικαλείτο αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Το Δικαστήριο του Κιλκίς απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η εργαζόμενη κατά της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, με το σκεπτικό ότι οι αιτιάσεις της: «… οι οποίες τέλος καμμία αντισυνταγματικότητα δεν πάσχουν, όπως αβασίμως επικαλείται η αιτούσα, καθότι με αυτές προστατεύεται το υπέρτατης αξίας έννομο αγαθό της υγείας και της ζωής του συνόλου των πολιτών και ιδίως των ευπαθών ομάδων. Με τα δεδομένα αυτά πρέπει να απορριφθεί το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής ως μη νόμιμο και επαλλήλως ως αβάσιμο κατ’ ουσίαν».

Επισημαίνεται ότι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παιονίας οι υπόλοιποι 16 υπάλληλοί του έχουν εμβολιαστεί και εργάζονται κανονικά.

Σημειώνεται ότι το Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Στρασβούργου, έχει ήδη αποφανθεί ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν παραβιάζει το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής ζωής, και πως το δικαίωμα της προστασίας της δημόσιας υγείας υπερισχύει του δικαιώματος της ελευθερίας της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας, αλλά και του δικαιώματος αυτοδιάθεσης της ζωής του προσφεύγοντος.

 

 

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών