Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΈνταση στη δίκη για την φονική επίθεση των ροτβάιλερ στην Κοζάνη

Ένταση στη δίκη για την φονική επίθεση των ροτβάιλερ στην Κοζάνη

Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας 19 Ιουλίου 2021 η δίκη για την φονική επίθεση των ροτβάιλερ στον άτυχο 5χρονο Στάθη, που βρήκε φρικτό θάνατο ανήμερα του Πάσχα του 2016, στην οικεία του κατηγορούμενου ζευγαριού.

Στη δεύτερη συνεδρίαση η πλευρά της υπεράσπισης αιτήθηκε να εξαιρεθεί ο πρόεδρος της δικαστικής έδρας, γεγονός που απορρίφθηκε από το δικαστήριο.Σε συνέχεια των δύο συνεδριάσεων, η δική ξεκίνησε με την κατάθεση του ιατροδικαστή του κ. Φούντου που διενήργησε την νεκροψία νεκροτομή του άτυχου Στάθη στο Μαμάτσειο Νοσοκομείου Κοζάνης.

Ο ίδιος δήλωσε ότι με τα τραύματα που είχε το παιδί, δεν υπήρχε καμία ελπίδα να ζήσει παρ όλη την υπεράνθρωπη προσπάθεια των γιατρών. Οι ερωτήσεις του συνήγορου υπεράσπισης ήταν ιδιαίτερα αιχμηρές απέναντι στον ιατροδικαστή του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, ενώ επικράτησε ένταση μεταξύ των δύο νομικών πλευρών, της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης.

Η πολιτική αγωγή ζήτησε από το δικαστήριο να διαταχθεί και να προσκομίσουν χαρτί σε ποιον ανήκει το σκυλί που έχουν αναφέρει μάρτυρες ότι υπάρχει σήμερα στην οικεία των κατηγορουμένων.

Σημαντική ήταν και η μαρτυρία γείτονα, όπου ο ίδιος δήλωσε ότι έβλεπε πολλές φορές αφύλακτα και έκτος αύλειου χώρου τα ροτβάιλερ, ενώ τα ίδια σκυλιά 8 μήνες πριν, είχαν κατασπαράξει το σκυλάκι που είχε στην ιδιοκτησία του. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Έχω βάρος στη συνείδησή μου, γιατί αν τότε προχωρούσα σε μήνυση, ενδεχομένως να μη συνέβαινε αυτό το τραγικό περιστατικό». Η δική συνεχίζεται με την κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης.

 

Πηγή: Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα