Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Μέχρι τις 5 Ιουνίου οι αιτήσεις για τον Διαγωνισμό «Ομορφότερο Πράσινο...

Θεσσαλονίκη: Μέχρι τις 5 Ιουνίου οι αιτήσεις για τον Διαγωνισμό «Ομορφότερο Πράσινο Μπαλκόνι, Ταράτσα και Κήπος»

Έως τις 5 Ιουνίου θα παραμείνει ανοιχτή η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στη μεγάλη γιορτή πρασινισμού, τον διαγωνισμό για το Ομορφότερο Πράσινο Μπαλκόνι, Ταράτσα και Κήπο που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Ο διαγωνισμός φέτος πραγματοποιείται για 17η φορά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου).

Ο διαγωνισμός αποτελεί θεσμό για το δήμο Νεάπολης-Συκεών και πλέον συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του συνόλου των κατοίκων του δήμου. Αποτελεί στην ουσία μια επιπλέον προσπάθεια στη μάχη πρασινισμού του δήμου, στην επιχείρηση δημιουργίας μικρών πνευμόνων πρασίνου σε κάθε σπίτι και σε κάθε γειτονιά έτσι ώστε να αυξηθεί το πράσινο στον οικιστικό ιστό.

Με την προσθήκη επιπλέον τετραγωνικών μέτρων πρασίνου εκτός από τη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής επιτυγχάνεται και η αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, κάτι που ανταποκρίνεται πλήρως στη φιλοσοφία της δημοτικής αρχής. «Η προστασία του περιβάλλοντος και η αύξηση του πρασίνου αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το δήμο μας» αναφέρει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης υπενθυμίζοντας ότι τα στοιχεία κατατάσσουν τη Θεσσαλονίκη τελευταία σε αναλογία τετραγωνικών μέτρων πρασίνου ανά κάτοικο στην Ευρώπη και σε μία από τις χειρότερες θέσεις σε ό, τι αφορά τα αιωρούμενα καρκινογόνα μικροσωματίδια. Ο δήμαρχος τέλος καλεί κάθε πολίτη να συμβάλλει από την πλευρά του με τις δικές του δυνάμεις στην αύξηση του πρασίνου. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η θερμοθέτηση του διαγωνισμού για το Ομορφότερο Μπαλκόνι, Ταράτσα και Κήπο ως μία περιβαλλοντική γιορτή που θα μπορούσε μελλοντικά να αφορά ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

Για έναν θεσμό που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των πολιτών για την βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών κάνει λόγο η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Παρή Γενίτσαρη επισημαίνοντας ότι «με τον θεσμό του Πράσινου Μπαλκονιού και τη συμμετοχή τους σε αυτόν οι δημότες συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας τους», καλώντας όσους και όσες δεν έχουν ακόμη δηλώσει συμμετοχή και το επιθυμούν να προλάβουν την προθεσμία της 5ης Ιουνίου. «Κάθε συμμετοχή μικρή ή μεγάλη αφήνει το δικό της θετικό αποτύπωμα στην κατεύθυνση της τόνωσης του αστικού πρασίνου και της βελτίωσης του μικροκλίματος της περιοχής», καταλήγει η αντιδήμαρχος.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι οι κάτοικοι των τεσσάρων δημοτικών ενοτήτων, ενώ η αξιολόγηση θα γίνει από τριμελή επιτροπή, αφού πρώτα καθοριστεί ραντεβού με τηλεφωνική επικοινωνία.
Αναφορικά με τους νικητές, στους πέντε πρώτους ανά κατηγορία – μπαλκόνι, ταράτσα, κήπος – θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα και συμβολικά δώρα από τον δήμο μας.

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Μέχρι τις 5 Ιουνίου οι αιτήσεις για τον Διαγωνισμό «Ομορφότερο Πράσινο Μπαλκόνι, Ταράτσα και Κήπος»

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 
Διαβάστε Ακόμα