Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023
ΑρχικήΕκπαίδευση - ΠαιδείαΚαταγγέλλουν "πολιτικό καπέλωμα " του φοιτητικού κινήματος

Καταγγέλλουν “πολιτικό καπέλωμα ” του φοιτητικού κινήματος

Η Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος (Α.Π.Θ.) καταδικάζει την αυθαίρετη χρήση του ονόματος του Συλλόγου από κομματικά όργανα.

Τους τελευταίους μήνες οι φοιτητές του Τμήματος έχουμε γίνει μάρτυρες μιας αδιανόητης παραχάραξης των διαδικασιών του Συλλόγου και οικειοποίησης του τίτλου του. Συγκεκριμένα, στις 2 Δεκεμβρίου του 2022 έγινε μια πρώτη προσπάθεια σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης για το έτος. Εξαιτίας της ελλιπούς ενημέρωσης των συναδέλφων μας που οδήγησε στην χαμηλή συμμετοχή αλλά και της απουσίας των εκλεγμένων αντιπροσώπων που θεωρητικά καλούσαν την ημέρα εκείνη, οι συμμετέχοντες φοιτητές προχωρήσαμε σε μια εποικοδομητική συζήτηση αλλά ομόφωνα αποφασίστηκε ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες δεν δικαιούται κανείς να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια εξ ονόματος του Συλλόγου. Παρ’ όλα αυτά με έκπληξη διαπιστώσαμε την αμέσως επόμενη ημέρα ότι σε κομματικά μέσα ενημέρωσης προπαγανδιζόταν η υποτιθέμενη συμμετοχή του Συλλόγου μας σε εκδηλώσεις του ΚΚΕ! Ενδεικτικά σε δημοσίευση της ιστοσελίδας 902.gr την 3η Δεκεμβρίου του 2022 αναφέρεται ψευδώς ότι “Πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο η Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών […] Αναλυτικά οι Σύλλογοι που συμμετέχουν: Από Θεσσαλονίκη: […] Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος”.
Παρά τις εκ των υστέρων διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου των εκπροσώπων της παράταξης που πρόσκειται στο συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα, το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο δυστυχώς συνέχισε να επαναλαμβάνεται συστηματικά. Επανειλημμένα ο Σύλλογος μας εμφανίζεται ψευδώς στα ίδια μέσα να καλεί σε συγκεντρώσεις, να υπογράφει δελτία τύπου, να δημοσιεύει ανακοινώσεις και να συμμετέχει σε τουρνουά και άλλες δραστηριότητες για τις οποίες ουδείς εξ ημών ενημερώθηκε ποτέ! Χάριν συντομίας αποφεύγουμε την παράθεση των εν λόγω αναρτήσεων στο παρόν κείμενο, βρίσκονται όμως αρχειοθετημένες και στην διάθεση οποιουδήποτε. Θλιβερό αποκορύφωμα αυτής της πρακτικής υπήρξε η προ ημερών κυκλοφορία κειμένου, σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που έφερε ψευδώς την υπογραφή του Συλλόγου μας όταν μόλις την προηγούμενη ημέρα είχε πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση η οποία ουδέποτε ενέκρινε τέτοιο κείμενο.
Ως Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος (Α.Π.Θ.) δηλώνουμε αδιαπραγμάτευτα και υπερ-παραταξιακά ότι ουδεμία σχέση έχουμε με τις ως άνω ενέργειες. Η κομματική εκμετάλλευση των κινητοποιήσεων μας και ο αποκλεισμός της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων μας από την λήψη αποφάσεων όχι μόνο δεν μας εκφράζει αλλά θεωρούμε ότι τροφοδοτεί το κυβερνητικό αφήγημα περί ιδιοτελώς υποκινούμενων αντιδράσεων. Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτού του είδους οι πρακτικές, που προσβάλλουν την επιστημονική μας έκφραση, το φοιτητικό κίνημα της Σχολής μας και ιδίως την μνήμη των συμφοιτητών μας, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Τέλος, καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να προχωρήσουν σε άμεσες διορθωτικές ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης τα οποία κατέχουν.
Φοιτητικός Σύλλογος Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος (Α.Π.Θ.)

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter
Διαβάστε Ακόμα