Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΣτο Δήμο χρεώνει δώρα που αγοράζει ο Κ.Ζέρβας για συναντήσεις και συνεργασίες(ΦΩΤΟ)

Στο Δήμο χρεώνει δώρα που αγοράζει ο Κ.Ζέρβας για συναντήσεις και συνεργασίες(ΦΩΤΟ)

Οι Θεσσαλονικείς χρεώνονται δώρα που δεν ξέρουν με ποιο κριτήριο επιλέχθηκαν, αγοράστηκαν και στη συνέχεια δόθηκαν.

 

Από το ταμείο του Δήμου, που γεμίζει με χρήματα δημοτών, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας αγοράζει δώρα που δίνονται σε εθιμοτυπικές συναντήσεις, συνεργασίες κτλ.

Όπως αιτιολογεί σε έγγραφα που είναι αναρτημένα στην Διαύγεια, η πληρωμή των δώρων είναι : ‘’προμήθεια εθιμοτυπικών δώρων που θα απονεμηθούν σε πρόσωπα που συνέλαβαν στην κοινωνική, πολιτισμική ανάπτυξη του Δήμου, ή θα ανταλλαχθούν στο πλαίσιο εθιμοτυπικών συναντήσεων, υποδοχών και συνεργασιών που πραγματοποιεί ο Δήμος και αφορούν την προώθηση της πόλης’’.

Η αιτιολόγηση αυτή βεβαίως είναι γενική και αόριστη, χωρίς να αναφέρεται ακριβώς σε ποια πρόσωπα τα έδωσε ή θα τα δώσει ο δήμαρχος, πού ακριβώς αυτά τα πρόσωπα συνέβαλαν στην ανάπτυξη του Δήμου και σε ποιες συνεργασίες και συναντήσεις ανταλλάχθηκαν.

Με τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, λόγω της πανδημίας να έχουν γονατίσει οικονομικά, τις ΜΕΘ στα νοσοκομεία της πόλης να γεμίζουν ασφυκτικά, ο Δήμος αγοράζει αυτά τα δώρα με τα χρήματα των δημοτών.

Εύλογη απορία είναι γιατί ο δήμαρχος δεν τα αγοράζει από την τσέπη του, εφόσον εκείνος επιλέγει που θα δοθούν, από που θα αγοραστούν και φυσικά για να μην επιβαρύνει το ταμείο του Δήμου με τέτοια έξοδα που δεν προσδίδουν κάτι στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά μόνο στις προσωπικές δημόσιες σχέσεις του;

Όπως επίσης ο δήμαρχος θα πρέπει να εξηγήσει με ποια κριτήρια επιλέχθηκε το Τελλόγλειο Ίδρυμα, από το οποίο επίσης αγοράστηκαν δώρα, στο οποίο να θυμίσουμε ότι η μητέρα του ΛιλίκαΩρολογά Ζέρβα  είναι μέλος στο Δ.Σ. του ΤελλογλείουΙδρύματος Τεχνών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα