Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΝτελίβερι με καύσωνα: «Κραυγή» από τους διανομείς της Θεσσαλονίκης

Ντελίβερι με καύσωνα: «Κραυγή» από τους διανομείς της Θεσσαλονίκης

Να σταματήσει το ντελίβερι εν μέσω καύσωνα ζητούν οι διανομείς, την ώρα που σήμερα οι θερμοκρασία αναμένεται να «χτυπήσει» κόκκινο. Σε ανακοίνωση της η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, αναφέρει χαρακτηριστικά, ”να αρνηθούμε την εργασία στις ώρες που επικρατεί καύσωνας (+38οC)”.

Όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, ”δυστυχώς παρά τις δεκάδες καταγγελίες μας προς την κυβέρνηση και το υπ. Εργασίας κανένα νομικό πλαίσιο δεν έχει ψηφιστεί για την απαγόρευση εργασίας των διανομέων υπό ακραίες καιρικές συνθήκες (χιονοπτώσεις, παγετός, έντονες βροχοπτώσεις, ισχυροί άνεμοι, καύσωνες κτλ).Καλούμε την κυβέρνηση για άλλη μια φορά να λάβει άμεσα μέτρα, πριν να είναι αργά”.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης:

Ξεκινάει από την Πέμπτη το κύμα καύσωνα το οποίο σύμφωνα με όλα τα προγνωστικά μοντέλα θα είναι το ισχυρότερο των τελευταίων 35 περίπου χρόνων! Δυστυχώς παρά τις δεκάδες καταγγελίες μας προς την κυβέρνηση και το υπ. Εργασίας κανένα νομικό πλαίσιο δεν έχει ψηφιστεί για την απαγόρευση εργασίας των διανομέων υπό ακραίες καιρικές συνθήκες (χιονοπτώσεις, παγετός, έντονες βροχοπτώσεις, ισχυροί άνεμοι, καύσωνες κτλ).Καλούμε την κυβέρνηση για άλλη μια φορά να λάβει άμεσα μέτρα, πριν να είναι αργά!Ωστόσο δεν περιμένουμε με σταυρωμένα χέρια! Ενημερώνουμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στις πιέσεις των εργοδοτών, όπως και των ψηφιακών πλατφορμών που πριμοδοτούν την εργασία τις μεσημεριανές ώρες. Να ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ την εργασία στις ώρες που επικρατεί καύσωνας (+38οC) και να ενημερώνουμε ΑΜΕΣΑ την Επιτροπή στο τηλέφωνο 6982268508, ώστε να απαντήσουμε συλλογικά στις εγκληματικές εργοδοτικές αυθαιρεσίες!

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα