Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Οι φοιτητές/τριες φαίνεται πως κινδυνεύουν συνεχώς

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Οι φοιτητές/τριες φαίνεται πως κινδυνεύουν συνεχώς

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με αφορμή την πτώση 19χρονου φοιτητή από τον τρίτο όροφο της Νομικής Σχολής ΑΠΘ. Ο 19χρονος φέρεται να καθόταν στο περβάζι για να παρακολουθήσει το μάθημα, φοιτητές καταγγέλλουν έλλειψη χώρου.

Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης:

“Πριν από λίγο φοιτητής της Νομικής σχολής του ΑΠΘ έπεσε από τον 3ο όροφο έχοντας τραυματιστεί σοβαρά.

Ο φοιτητής, όπως πολλοί φοιτητές/τριες, αναγκάστηκε να καθίσει στην άκρη του παραθύρου για να παρακολουθήσει το μάθημα του καθώς δεν χωρούσε στην αίθουσα.

Στο συγκεκριμένο μάθημα τα τμήματα είχαν μειωθεί σε 2 από 3 λόγω της έλλειψης καθηγητών με αποτέλεσμα να χρειάζεται 200 φοιτητές και φοιτήτριες να παρακολουθούν σε αίθουσα χωρητικότητας 150 ατόμων.

Σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες οι φοιτητές/τριες καλούνται καθημερινά να σπουδάσουν. Η υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Τα πανεπιστήμια χρειάζονται καθηγητές και όχι αστυνομικούς.

Η τακτική της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να χρηματοδοτεί την ΟΠΠΙ και όχι τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών οδηγεί το ελεύθερο, δημοκρατικό, δημόσιο πανεπιστήμιο σε μαρασμό και θέτει σε κίνδυνο την υγεία όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας.”

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα