Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΔολοφονία αστυνομικού Λυγγερίδη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στου...

Δολοφονία αστυνομικού Λυγγερίδη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στου Ρέντη

Ενώπιον ανακριτών βρίσκονται και οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι που αναμένεται να απολογηθούν για τα επεισόδια στου Ρέντη που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Σημειώνεται πως το Σάββατο απολογήθηκαν οι 67 συλληφθέντες για τα επεισόδια στου Ρέντη, κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης. Εφτά προφυλακίστηκαν, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι.

 

Ανάμεσα στους προφυλακισθέντες είναι ένας 33χρονος, κάτοικος Γερμανίας κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ηθική αυτουργία στη δολοφονία. Αρνείται κατηγορηματικά ότι συμμετείχε στην επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων, αλλά και την κατηγορία ότι είναι ένας εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Λυγγερίδη.

Προφυλακίστηκε επίσης ένας 31χρονος, γνωστός στις αρχές ως «Κοκός». Ο οποίος προσπάθησε να αυτοκτονήσει στο άκουσμα της απόφασης ότι δεν θα αφεθεί ελεύθερος. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

 

Παράλληλα, προφυλακίστηκε και ο μάνατζερ γνωστού τράπερ που αρνείται όσα του αποδίδονται, πλην όμως Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν πως πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Συνολικά αφέθηκαν ελεύθεροι 24 εκ των συλληφθέντων, μεταξύ αυτών και ο 16χρονος αδερφός του προφυλακισμένου 18χρονου, ο οποίος θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ του απαγορεύτηκε να παρακολουθεί αγώνες.

Την υπόθεση χειρίζονται πέντε ανακριτές, ενώ σε βάρος των 67 συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για 28 αδικήματα, με 12 από αυτά να είναι κακουργήματα.

Στον 16χρονο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης παρακολούθησης αθλητικών αγώνων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα