Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήεκλογές 2023«Καρφώνει» Ζέρβα η Νοτοπούλου: Θα να παρουσιάσει μακέτες αντί για έργα στους...

«Καρφώνει» Ζέρβα η Νοτοπούλου: Θα να παρουσιάσει μακέτες αντί για έργα στους Θεσσαλονικείς στο τέλος της θητείας του

Σκληρή κριτική ασκεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη Μαζί” Κατερίνα Νοτοπούλου στην εκδηλωση – προεκλογική ομιλία του δημάρχου της πόλης Κων. Ζέρβα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κ. Νοτοπούλου

«Σε μια ακόμα επικοινωνιακή φιέστα από αυτές που επιδίδεται από την έναρξη της θητείας του, ο κ. Ζέρβας προσπάθησε να κατασκευάσει μια πλαστή, εικονική πραγματικότητα για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη και συγχρόνως ανακοίνωσε την εκ νέου υποψηφιότητά του για τη θέση του Δημάρχου.

Δυστυχώς όμως για αυτόν, τα τρία χρόνια της θητείας του ήταν αρκετά για να αποκαλύψουν την παντελή απουσία οράματος, σχεδίου και έργου, του ιδίου και του συνονθυλεύματος που ηγείται και σχηματίστηκε μετά τις εκλογές, με όρους συναλλαγής και προσωπικών στρατηγικών.

Εκμεταλλεύονται τις πραξικοπηματικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ που κατέστησαν το Δημοτικό Συμβούλιο διακοσμητικό όργανο και την έκτακτη νομοθεσία λόγω covid19, για να αντιμετωπίζουν τον Δήμο σαν λάφυρο, ασκώντας την εξουσία που έχουν με αδιαφάνεια, αλαζονεία και αυταρχισμό.

Τρία χρόνια θητείας ήταν αρκετά για να γυρίσει τη Θεσσαλονίκη πολλά χρόνια πίσω.

Προκαλεί θλίψη η δοξασία του για επίλυση του κυκλοφοριακού και του συγκοινωνιακού με τα σαπάκια της Λειψίας και η πλήρης απουσίας συναίσθησης της πραγματικότητας.

Αποφεύγει να διεκδικήσει για την πόλη και τους Θεσσαλονικείς αυτά που αξίζουν και δικαιούνται, προσδοκώντας στο πολυπόθητο για αυτόν κομματικό χρίσμα της ΝΔ για τις επόμενες εκλογές, όπως ομολόγησε και σήμερα.

Ακύρωσε πολλά σημαντικά έργα της προηγούμενης Διοίκησης και της προηγούμενης κυβέρνησης, με αποτέλεσμα αυτά να μην υλοποιηθούν ποτέ μέχρι τώρα και να χαθούν χρόνος και πόροι για την πόλη και ανακοινώνει έργα για την επόμενη πενταετία όπως η Πλατεία Διοικητηρίου, η Πλατεία Ελευθερίας, το Πάρκο ΑμεΑ στην Τούμπα, το deck της παλιάς παραλίας, έργα της προηγούμενης διοίκησης!

Η πλατεία Ελευθερίας έπρεπε να αποτελεί στολίδι της πόλης όπως και η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας. Η λειτουργία του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης και κανονισμού πεζοδρόμων δημιουργία περιφερειακών χώρων στάθμευσης ,το αποτεφρωτήριο και άλλες μείζονες παρεμβάσεις αναμένουν τη νέα διοίκηση.

Αντί να αξιοποιήσει το στελεχιακό δυναμικό του Δήμου, προέβη σε έναν απίστευτο διωγμό άσκοπων και αδικαιολόγητων, χιλιάδων μετακινήσεων, με αποτέλεσμα την αποδιάρθρωση των υπηρεσιών, την αδυναμία παραγωγής έργου και την υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.

Ο δημόσιος χώρος παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, είτε πρόκειται για το Κέντρο, είτε για τη νέα και την παλιά Παραλία, είτε για τους αρχαιολογικούς χώρους, είτε για τα πάρκα και τις πλατείες, είτε πολύ περισσότερο για τις γειτονιές των δημοτικών κοινοτήτων.

Η καθαριότητα επιδεινώνεται συνεχώς.

Οι κοινωνικές δομές βρίσκονται σε μόνιμη υποχώρηση και παρακμή, απέχουν έτη φωτός από την ικανοποίηση των αναγκών όσων έχουν ανάγκη.

Ο πολιτισμός και οι άνθρωποι του είναι αφημένοι στη μοίρα τους.

Ο κόσμος της παραγωγής, οι επαγγελματίες, οι μικρομεσαίοι, οι εργαζόμενοι, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, αλλά η Διοίκηση Ζέρβα αδιαφορεί.

Το κυκλοφοριακό είναι καθημερινός εφιάλτης για όλους, η κατάσταση στον ΟΑΣΘ αφόρητη, το ΜΕΤΡΟ έχει παραπεμφθεί στις νεοδημοκρατικές καλένδες και η πολύτιμη πολιτιστική κληρονομιά μας έχει καταστραφεί και αποκοπεί από τον φυσικό της χώρο.

Μάταια οι Θεσσαλονικείς περιμένουν να δουν να ξεκινάει ένα από τα εμβληματικά έργα, τα οποία εξαγγέλλει συνεχώς, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του ο κύριος Ζέρβας.

Στην καλύτερη περίπτωση θα έχει να παρουσιάσει μακέτες αντί για έργα στους Θεσσαλονικείς στο τέλος της θητείας του, με σκοπό να υφαρπάξει την ψήφο τους.

Όμως ματαιοπονεί, έχει πλέον δείγματα γραφής και οι Θεσσαλονικείς τα γνωρίζουν.

Αντιμετωπίζουν τη σκληρή πραγματικότητα κάθε μέρα στη ζωή τους.

Η πραγματικότητα είναι αμείλικτος μάρτυρας της παταγώδους αποτυχίας του.»

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα