Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκη«Καρφιά» κατά του Δ.Θεσσαλονίκης για τον διαγωνισμό διαφημίσεων στις στάσεις του ΟΑΣΘ...

«Καρφιά» κατά του Δ.Θεσσαλονίκης για τον διαγωνισμό διαφημίσεων στις στάσεις του ΟΑΣΘ – «Οσμίζει σκάνδαλο», υποστηρίζει ο Ορφανός

Ένταση σημειώθηκε χθες κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τον διαγωνισμό διαφημίσεων στις στάσεις του ΟΑΣΘ.

 

Ειδικότερα, η διοίκηση προκήρυξε διαγωνισμό για διαφήμιση σε 356 στέγαστρα στάσεων του ΟΑΣΘ τα οποία ανήκουν στον δήμο. Για το θέμα αυτό όμως ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη Είναι το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός εξαπέλυσε κριτική κατά της διοίκησης λέγοντας ότι καθώς ανταγωνίστρια εταιρεία έκανε προσφυγή ο διαγωνισμός απορρίπτεται καθώς κρίθηκε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης «κακώς έχει περιορίσει τον αριθμό των υποψηφίων σε μια προσπάθεια να έχουν περισσότερα προσόντα και αυτό έχει κλείσει τον κύκλο και δεν βοηθάει τον ανταγωνισμό».

 

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στην συνέχεια ο κ. Ορφανός η εταιρεία που ανέλαβε τελικά το έργο έχει διάφορες ονομασίες «εταιρειών που εδρεύουν στην ίδια διεύθυνση στους Αγίους Αναργύρους, ανακυκλώνουν τα πρόσωπα που διοικούν και ανήκουν όλα στο ίδιο πρόσωπο» και πρόσθεσε ότι «αυτές οι εταιρείες εμφανίζονται στα επίσημα χαρτιά του δήμου, (σ.σ. από την οικονομική υπηρεσία) ότι η μία χρωστάει 70.000 ευρώ, η άλλη 1,3 εκατ. και η άλλη 4,3 εκατ. στον δήμο Θεσσαλονίκης και εμείς τους φωνάξαμε να κάνουμε το έργο. Πώς τους βρήκαμε;».

 

Επίσης, ο ίδιος δήλωσε ότι  «ο κ. Ζέρβας λίγο μετά την εκλογή του επέλεξε κάποιον συνεργάτη (…). Είναι απόφοιτος του λυκείου και τον έβαλε να έχει την ευθύνη των συμβάσεων. Έτσι δημοσιεύεται στο ΦΕΚ και να δούμε ποιος είναι αυτός; Εμφανίζεται ελάχιστους μήνες πριν τις εκλογές σε έναν διαγωνισμό στη Νέα Φιλαδέλφεια (σ.σ. της Αττικής) στον οποίο εκπροσωπεί μία από αυτές τις εταιρείες. Στη συνέχεια ο ίδιος εμφανίζεται σε μία φωτογραφία πριν τις εκλογές με τον κ. δήμαρχο να δίνουν μέσω της εταιρείας ένα αυτοκίνητο στην αστυνομία. Στη συνέχεια αυτό το πρόσωπο ο κ. δήμαρχος το κάνει σύμβουλο σε αυτές τις διαδικασίες. Οικονομικά δεν σπούδασε, δεν είναι νομικός. Πού τις απέκτησε αυτές τις γνώσεις; Μήπως κάτι άλλο γίνεται;». Υποστήριξε επιπλέον πως  «Γίνεται ο διαγωνισμός, απορρίπτουν την εταιρεία γιατί δεν έχει τις δύο συμβάσεις και τώρα πρέπει να σταματήσουμε τη διαδικασία των στεγάστρων. Υπάρχει επανάληψη του αποτελέσματος στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ που προβλέπει ότι όλα αυτά τα στέγαστρα θα είναι από ανακατασκευή. Υποθέτω θα μας φέρουν τα υλικά. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία κατάσταση ιδιαίτερα ενοχλητική. Είναι πρόσωπο που μας φώτισε ο θεός και το πήραμε από την Αθήνα. Οσμίζει σκάνδαλο. Έψαξα πολύ για να μαζέψω αυτά τα στοιχεία. Ήταν σαφές από την αρχή ότι το έργο δεν μπορούσε να πάει σε αυτούς, διότι ο εγγυητής είναι μέσα στα εκατομμύρια που χρωστάει. Η μία εταιρεία χρωστάει και η άλλη εγγυάται».

 

Ο κ.Ορφανός αναφέρει δε ότι «έχει αφαιρεθεί από τη δημοπρασία η πρόβλεψη που υπήρχε να μην χρωστάει στο δημόσιο ούτε ο ιδιοκτήτης». «Το συγκεκριμένο πρόσωπο χρωστούσε και κάναμε μία δημοπράτηση σε ένα έργο που δεν ξέρουμε πού οδηγήθηκε. Τώρα βέβαια μάθαμε. Τους δεχθήκαμε χωρίς να έχουν τεχνική μελέτη» σημείωσε ο κ.Ορφανός και συμπλήρωσε «με ενοχλεί που φτάσαμε στο σημείο εκείνοι που ελέγχουν τις προσφορές να δέχονται κάποιον που έχει τόσα κενά. Το είδαν άλλοι και γίναμε ρεζίλι».

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης είπε ότι «λυπάμαι που κάθε φορά που ένας ανάδοχος χάνει διαγωνισμό, βρίσκει ευήκοα ώτα στην αντιπολίτευση».

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών