Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Φτάνει πια! Διαμαρτυρία για τη Δεντροκτονία

Θεσσαλονίκη: Φτάνει πια! Διαμαρτυρία για τη Δεντροκτονία

Το Δίκτυο για το αστικό πράσινο “SOSε τα Δέντρα” καλεί την Τρίτη 30 Μαϊου, στις 18.30 σε διαμαρτυρία με το σύνθημα «φτάνει πιά!»  ενάντια στην μαζική καταστροφή των δέντρων από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας με Τσιμισκή όπου πριν λίγες μέρες κόπηκε ένα μεγάλο και υγιές δέντρο.

Το Δίκτυο διαμαρτύρεται συγκεκριμένα για την κοπή 4.000 δέντρων που στην πλειοψηφία τους χρειάζονται φροντίδα και όχι κοπή αλλά και για το κλάδεμα/καρατόμηση, που με τον τρόπο που γίνεται καταστρέφει τα δέντρα, και ενώ η περίοδος κλάδευσης έχει τελειώσει από τα μέσα Μαρτίου.

Η συλλογικότητα τονίζει ακόμη ότι γίνεται σε πολύ μικρό βαθμό φύτευση δεντρυλλίων σε μέγεθος κλαδιού, που πρόκειται να αποδώσουν φύλλωμα σε 10-15 χρόνια, και ενώ η φυτευτική περίοδος διαρκεί από τον Οκτώβριο ως τον Φεβρουάριο.

«Η διοίκηση του Δήμου απαξιώνει τους ειδικούς επιστημονικούς φορείς. Η Ελληνική Δασολογική Εταιρεία, το Τμήμα Δασολογίας ΑΠΘ, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, η Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος, η Ελλ. Ορνιθολογική Εταιρεία έχουν απευθύνει έκκληση από τον Μάρτιο, για να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ οι κοπές και οι κλαδεύσεις και να σχεδιαστεί μια άλλη δημοτική πολιτική πρασίνου, σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές της δασολογίας. Όμως ο Δήμος αδιαφορεί» σημειώνει το Δίκτυο «SOSε τα δέντρα» τονίζοντας ότι «οι κάτοικοι της πόλης έχουμε φτάσει στα όριά μας».

Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες, την αρθρογραφία στον Τύπο, ακόμα και την προσφυγή στη δικαιοσύνη, ο Δήμος , όπως υποστηρίζει το Δίκτυο, αγνοεί τη φωνή και τις ανάγκες των δημοτών.

«Η ατμοσφαιρική ρύπανση και η άνοδος της θερμοκρασίας διαμορφώνουν μια αβίωτη πόλη. Ζούμε την καθημερινή και ραγδαία υποβάθμιση του αέρα που αναπνέουμε, της δροσιάς που δικαιούμαστε, της αισθητικής, του δημόσιου χώρου. Βιώνουμε την απαξίωσή μας ως πολιτών, με τον Δήμο να μην διαβουλεύεται, να μην ενημερώνει και να διασπαθίζει τους φόρους μας και τα δημοτικά τέλη, το υστέρημά μας δηλαδή, για την υποβάθμιση της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας.Η σοκαριστική φωτογραφία της Λίνας Βανίδη έγινε η αφορμή για να εκφραστεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ένα κύμα αγανάκτησης για την παράλογη και αντιεπιστημονική καταστροφή των δέντρων και του δημόσιου χώρου».

Οι πολίτες καλούνται στο σημείο της φωτογραφίας, την Τρίτη 30 Μαϊου, στις 18.30, «για να διαμαρτυρηθούμε όλοι μαζί, με τη φυσική μας παρουσία, για το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στη Θεσσαλονίκη, και να το σταματήσουμε!»

alerthess.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα