Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Πουλούσε στο διαδίκτυο παλαιά ρωσική θρησκευτική εικόνα του 19ου αιώνα

Θεσσαλονίκη: Πουλούσε στο διαδίκτυο παλαιά ρωσική θρησκευτική εικόνα του 19ου αιώνα

 

 

 

 

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ερευνών  συνέλαβαν 56χρονη που σε βάρος της  σχημάτισαν δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η προαναφερόμενη, είχε αναρτήσει σε ιστότοπο, αγγελία που αφορούσε σε πώληση παλαιάς θρησκευτικής εικόνας. Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, πρωινές ώρες χθες (15-07-2022) στην περιοχή του Ευόσμου, κατασχέθηκε από την κατοχή της 56χρονης η συγκεκριμένη εικόνα, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία της, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) τρίπτυχο εικόνων.

 

Έπειτα από την επίδειξη των εικόνων  σε αρμόδιο αρχαιολόγο της Εφορίας   Πόλης Θεσσαλονίκης, προέκυψε ότι πρόκειται για ρώσικη φορητή εικόνα και τρίπτυχο εικόνων, που χρονολογούνται στο 18ο – 19ο αιώνα και εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου που αφορά στην προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

H συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα