Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Καταγγελίες για αναμονή 5 μηνών για μία μαγνητική στο 424 στρατιωτικό...

Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες για αναμονή 5 μηνών για μία μαγνητική στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο

Τις καταγγελίες για την πολύμηνη αναμονή στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, διαδέχτηκαν οι απαντήσεις του Νίκου Χαρδαλιά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί με το προβλεπόμενο προσωπικό, που κάνει τα πάντα ώστε όλα να κυλούν ομαλά. Αποδίδει τις όποιες καθυστερήσεις στο γεγονός πως είναι το μοναδικό νοσοκομείο σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα που διαθέτει μαγνητικό τομογράφο, καλύπτοντας το σύνολο των περιστατικών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πιο αναλυτικά ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρει: «Για τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου, που αποτελεί υποτμήμα του ευρύτερου ακτινολογικού τμήματος του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως (424 ΓΣΝΕ), η στελέχωσή του είναι η μέγιστη δυνατή κατά την παρούσα χρονική περίοδο, σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, καλύπτοντας επαρκώς όλες τις υπάρχουσες ανάγκες. Περαιτέρω, όλο το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό που έχει την εξειδίκευση για τη στελέχωση του μαγνητικού τομογράφου, είναι τοποθετημένο στο 424 ΓΣΝΕ».

Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, με θέμα «Μετά από πέντε μήνες τα ραντεβού για μαγνητική τομογραφία στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (424 ΓΣΝ)».

Παράλληλα υπενθύμισε ότι: Το 424 ΓΣΝΕ είναι το μοναδικό στρατιωτικό νοσοκομείο σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα που διαθέτει μαγνητικό τομογράφο, καλύπτοντας το σύνολο των περιστατικών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Eπιπρόσθετα, από το Νοέμβριο 2020, το 424 ΓΣΝΕ συνεισφέρει στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των ΕΔ αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης με τη διάθεση απλών κλινών και κλινών ΜΕΘ στο ΕΣΥ, ενώ παράλληλα σημαντικός αριθμός ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στελεχώνει το Μega Εμβολιαστικό Κέντρο στη ΔΕΘ, καθώς και σταθμούς διενέργειας δειγματοληπτικών ελέγχων Rapid Tests.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών