Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή η Δήμητρα Γωγάκου μέλος των Οικολόγων Πράσινων

Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή η Δήμητρα Γωγάκου μέλος των Οικολόγων Πράσινων

Έφυγε από τη ζωή η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Θεσσαλονίκης και Μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Δήμητρα Γωγάκου.

Η Δήμητρα Γωγάκου κατάγονταν από το Βροντερό Τρικάλων. Αρχιτεκτόνισσα, με πτυχίο παιδαγωγικών σπουδών και μεταπτυχιακό στη «Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική Πόλεων και Κτιρίων» κι από το 1997 εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Εκλέχτηκε συνοικιακή σύμβουλος στο Δήμο Αμπελοκήπων το 1986, μέχρι το 1990 και νομαρχιακή σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την αυτοδιοικητική κίνηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου «Οικολογία Αλληλεγγύη» από το 2007 ως το 2010 στην πρώην Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε στις νομαρχιακές επιτροπές Χωροταξίας και Πολεοδομίας, Μεταφορών και Τεχνικού Ελέγχου, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ήταν υποψήφια στις βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογικές αναμετρήσεις, πάντα με τη σημαία της οικολογίας. Πολιτικά πέρασε από τον πρώην Συνασπισμό, τους Οικολόγους Πράσινους και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μέλος των κινημάτων από τα φοιτητικά της χρόνια, μέλος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βορείου Ελλάδος, ιδρυτικό μέλος της δημοτικής παράταξης «Πολίτες των Αμπελοκήπων», του Κέντρου Ιστορίας Αμπελοκήπων, του Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης Βίος-Coop, της Πρωτοβουλίας Συνεργασίας και την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία (ΠΡΩΣΚΑΛΟ), όπως και της ΚΟΙΝΣΕΠ «OIKOPRAXIS».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών