Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔιαμαρτυρία λογιστών σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτυρία λογιστών σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας διεκδικούν μέλη της Ομοσπονδίας λογιστών, για αυτό τον λόγο προχωρούν σε κινητοποιήσεις σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Ειδικότερα, στις 18:30 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Σε ανακοίνωση τους μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι: «Παλεύουμε για να κατοχυρώσουμε το δικαίωμά μας στο σταθερό χρόνο εργασίας 7ώρες τη μέρα, 5 μέρες τη βδομάδα, το δικαίωμα στη σωματική και πνευματική ανάπαυση, αυξήσεις στους μισθούς ώστε να ζούμε και να εργαζόμαστε με αξιοπρεπείς όρους. Όλα αυτά μπορούμε να τα κατακτήσουμε μόνο με την ύπαρξη της Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) που να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου.

Το σχέδιο ΣΣΕ που προτείνει η ΠΟΛ – και καλεί τους εργοδότες να υπογράψουν – αφορά το σύνολο των εργαζόμενων του κλάδου. Δηλαδή τους εργαζομένους κάθε ειδικότητας σε ελεγκτικές/ συμβουλευτικές και λογιστικές εταιρείες (λογιστές, ελεγκτές, συμβούλους, πληροφορικάριους, διοικητικούς κλπ), σε λογιστήρια εταιρειών και λογιστικά γραφεία.

Είναι επιτακτική ανάγκη η μαζική και οργανωμένη πάλη όλων μας για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ στην βάση του σχεδίου της ΠΟΛ. Είναι ο μόνος τρόπος να έχουμε σε κάθε χώρο δουλειάς ένα ρυθμισμένο, ελάχιστο πλαίσιο δικαιωμάτων, ώστε να μην είμαστε έρμαιο στις ορέξεις του κάθε εργοδότη. Αυτή είναι η μόνη λύση για τους εργαζόμενους που βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται κάτω από την ακρίβεια, τον ελεύθερο χρόνο να μην υπάρχει, την εντατικοποίηση της δουλειάς να έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα. Η μη ύπαρξη ΣΣΕ από το 2009 με ευθύνη των εργοδοτών (που εκμεταλλεύονται όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο της Ε.Ε και των προηγούμενων και της τωρινής κυβέρνησης), έφερε ατομικές συμβάσεις με όλο και χειρότερους όρους και συνθήκες εργασίας. Την ίδια περίοδο τα μονοπώλια του κλάδου μας είναι από τα πιο κερδοφόρα και δυναμικά αναπτυσσόμενα. Η δική μας εργασία αυξάνει τα κέρδη τους και όμως καθημερινά ζούμε με όλο και λιγότερα».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών