Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔίκη Άλκη - Κούγιας: «Πιθανόν οι 12 κατηγορούμενοι να μείνουν ελεύθεροι αν...

Δίκη Άλκη – Κούγιας: «Πιθανόν οι 12 κατηγορούμενοι να μείνουν ελεύθεροι αν …»

Την εκτίμηση ότι ‘’πιθανόν οι 12 κατηγορούμενοι να μείνουν ελεύθεροι αν συμπληρωθεί το 18μηνο της προφυλάκισης’’ έκανε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγο πριν μπει στην αίθουσα του δικαστηρίου στη Θεσσαλονίκη για την δίκη της δολοφονίας του Άλκη.

“Είναι αδιανόητο μετά τα όσα συνέβησαν την ημέρα της ενάρξεως της δίκης όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες οπαδοί ανεξέλεγκτοι ενώ υποτίθεται ότι τα μέτρα ασφαλείας θα ήταν υποδειγματικά, τόσο εγώ αλλά κυρίως οι οικογένειες των θυμάτων, οι επιζήσαντες, δεν έχουν καμιά προστασία“, ανέφερε ο κ. Κούγιας.

 

“Βλέπετε τι γίνεται εδώ έξω. Ο καθένας μπορεί να κάνει το οτιδήποτε και αυτό είναι πολύ άσχημο ειδικά για τους ενόρκους αλλά και για τους μάρτυρες. Οι εντολείς μου εμένα φοβούνται. Φανταστείτε οι μάρτυρες“, πρόσθεσε.

Ο κ. Κούγιας τόνισε πως δεν έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και πως “εξαρχής δεν ξεκινάμε όπως πρέπει”.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του αδικοχαμένου Άλκη, προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι δεν επελέγησαν αναπληρωτές δικαστές και αναπληρωτής εισαγγελέας, κάτι το οποίο, όπως είπε, μπορεί να έχει ως συνέπεια την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων μετά τη συμπλήρωση 18 μηνών προφυλάκισής τους, μιας και η δική θα κρατήσει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

“Αν συμβεί το παραμικρό που κανείς δεν το εύχεται, αυτομάτως η δίκη διακόπτεται. Δεν μπορεί να αναπληρωθεί αυθαίρετα, έπρεπε ήδη να υπάρχει αναπληρωτής στην έδρα που θα παρακολουθεί”, δήλωσε ο κ. Κούγιας και πρόσθεσε.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα