Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔήμος Χαλκηδόνος: Θα φτιάξει δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Δήμος Χαλκηδόνος: Θα φτιάξει δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Σε τροχιά ηλεκτροκίνησης μπαίνει ο Δήμος Χαλκηδόνος, καθώς εγκρίθηκε η πρότασή του προς το Πράσινο Ταμείο για τη χρηματοδότηση εκπόνησης Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.), για τη χωροθέτηση των σημείων φόρτισης και θέσεων στάθμευσης.

Η μελέτη του Δήμου Χαλκηδόνος χρηματοδοτείται με 49.600 ευρώ μέσω του Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020» και αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η εκπόνησή της. Βάσει του σχεδιασμού θα δημιουργηθούν περίπου 35 σημεία φόρτισης και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες Αγίου Αθανασίου, Κουφαλίων και Χαλκηδόνας.

Η ύπαρξη του Σ.Φ.Η.Ο. θα αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ένταξη του Δήμου μας σε χρηματοδοτικά προγράμματα κατασκευής σταθμών φόρτισης και προμήθειας ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος «σε μια εποχή που η ηλεκτροκίνηση κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος ο Δήμος μας υπέβαλε την πρότασή του προς το Πράσινο Ταμείο για τη χρηματοδότηση του Σ.Φ.Η.Ο. Η πρότασή μας εγκρίθηκε και έγινε το πρώτο ουσιαστικό βήμα, ώστε να μπει η ηλεκτροκίνηση στη ζωή των συνδημοτών μας».

«Μετά την εκπόνηση της μελέτης, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, ο Δήμος μας θα μπορεί να εγκαταστήσει σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε διάφορα σημεία του Δήμου, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής», συμπλήρωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

«Επόμενος στόχος του Δήμου θα είναι η προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέσω σχετικής πρότασης που ετοιμάζεται να υποβληθεί στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης» ανέφερε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος και κατέληξε: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και φιλικό περιβάλλον για τους κατοίκους της περιοχής μας, προετοιμάζοντας την τοπική κοινωνία να δεχθεί την πρόκληση της ηλεκτροκίνησης».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών