Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΒολές εργαζομένων στον πρόεδρο του ΟΑΣΘ: “Δημιουργεί νέα προβλήματα αντί να τα...

Βολές εργαζομένων στον πρόεδρο του ΟΑΣΘ: “Δημιουργεί νέα προβλήματα αντί να τα λύνει”

Βολές εργαζομένων στον πρόεδρο του ΟΑΣΘ: “Δημιουργεί νέα προβλήματα αντί να τα λύνει”.

Ειδικότερα, το Συνδικάτο Εργαζομένων του Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) εξέδωσε ανακοίνωση ασκώντας κριτική κατά του προέδρου του Οργανισμού, Γιώργου Σκόδρα και τονίζουν ότι επιδιώκει με κάθε μέσο και τρόπο τη διάλυση του Συνδικάτου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Είναι πασιφανές ότι ο Πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Θ. κος Σκόδρας, μετά την χθεσινή του ανάρτηση στον ηλεκτρονικό τύπο για κάποιες επιστρεφόμενες αμοιβές συνδικαλιστικών αδειών, έχει ως μοναδικό στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και την εξόντωση των εργαζομένων του Οργανισμού. Στοχεύοντας στους Εκπροσώπους των Εργαζομένων, επιδιώκει με κάθε μέσο και τρόπο τη διάλυση του Συνδικάτου, ώστε να μην έχει καμία αντίδραση στην επίτευξη του στόχου του. Αντί να ασχολείται με την βελτίωση, τη διαχείριση και την ανάπτυξη του συγκοινωνιακού έργου, αντί να διευθετήσει τα θέματα που αφορούν, απασχολούν και ταλαιπωρούν καθημερινά τους επιβάτες και τους εργαζόμενους, επιδίδεται σε πρακτικές πολέμου και διώξεων, δημιουργώντας νέα προβλήματα και ανοίγοντας νέα θέματα.

Μήπως θα ήταν καλύτερα να ασχοληθεί με τα προβλήματα των «νέων» λεωφορείων που έφερε, όπως για παράδειγμα με τα παράθυρα που δεν έχουν, με αποτέλεσμα να μην ανανεώνεται επαρκώς ο αέρας εντός, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, με τα καθίσματα των οδηγών που είναι χωρίς αναρτήσεις και επιβαρύνουν την σωματική τους υγεία, με τις καμπίνες των οδηγών που δεν είναι κλειστές, ώστε να λειτουργήσει ξανά η μπροστινή πόρτα σε όλα τα λεωφορεία για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των επιβατών και τόσων άλλων ακόμη;

Μήπως θα έπρεπε επιτέλους να απαντήσει με επιχειρήματα και αποδείξεις (με νούμερα) στα σοβαρά ερωτήματα που αφορούν το κόστος της εκμίσθωσης των «νέων» λεωφορείων κι αν πράγματι είναι συμφέρουσα σε σχέση με την αγορά πραγματικά καινούργιων λεωφορείων και στο γιατί δεν επισκευάζονται τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ., έστω αυτά που είναι χαμηλού κόστους, που και νεότερα είναι από αυτά που ήρθαν και ιδιοκτησίας του Οργανισμού (δημόσια περιουσία);


Εάν οι εντολές που έχει είναι η εξόντωσή μας, χαρακτηρίζοντάς μας «συνδικαλιστές επαγγελματίες», δηλώνουμε στον «Πρόεδρο επαγγελματία» ότι το κυριότερο μέλημά μας είναι η προάσπιση των συμφερόντων των 2.000 οικογενειών των Εργαζομένων του Ο.Α.Σ.Θ. και ότι με τις ζωές των Εργαζομένων και των οικογενειών τους δεν πρέπει να παίζει κανένας.

Για τον λόγο αυτό ζητάμε από την Κυβέρνηση της ΝΔ να πάψει να κωφεύει και να υπογραφεί άμεσα νέα συλλογική σύμβαση, όπως αυτή των συναδέλφων μας στην Αθήνα, έτσι ώστε και ισονομία να επιτευχθεί και ισότητα, εκτός αν ισχύουν άλλοι νόμοι εδώ για εμάς, στην συμπρωτεύουσα.

Αυτό που συμβαίνει στον Ο.Α.Σ.Θ., μόνο απαρατήρητο δεν περνάει από τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης και να είσαστε σίγουροι κύριοι της Κυβέρνησης ότι σύντομα θα το βρείτε μπροστά σας.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ Κ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών