Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΈναρξη των Ευρωπαϊκών Ημερών Θάλασσας 2021 στον δήμο Θερμαϊκού

Έναρξη των Ευρωπαϊκών Ημερών Θάλασσας 2021 στον δήμο Θερμαϊκού

Την Παρασκευή 23 Απριλίου (από τις 21.15΄ έως 22.30΄) θα πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: Kαλή Πρακτική: «Το Σπίτι του Φύλακα της Αλυκής Αγγελοχωρίου» Όταν η Τέχνη γίνεται Φύλακας της Φύσης!

Το Αγγελοχώρι, το Αιγαίο, το Λονδίνο και οι πρωτοπόροι μας εξιστορούν νέες υλοποιήσιμες ιδέες και πρακτικές που προστατεύουν και αγαπάνε τη Θάλασσα! Με τη συμβολή του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγγελοχωρίου.

“Τέχνη είναι ο άνθρωπος προστιθέμενος στη Φύση”, είπε ο Βαν Γκονγκ, διατυπώνοντας έναν από τους πληρέστερους ορισμούς της τέχνης. Η αγάπη των κατοίκων του Αγγελοχωρίου για το οικοσύστημα της περιοχής τους, τους οδήγησε να ψάξουν για νέους τρόπους προφύλαξης και συντήρησης της περιοχής τους. Χωρίς τις προηγμένες τεχνολογικές λύσεις, χρησιμοποίησαν την μαεστρία της πρακτικής σκέψης τους για να καταλήξουν στην Τέχνη.

Δηλαδή, να φέρουν τον πολιτισμό και την τέχνη στο χώρο της φύσης χωρίς να μετακινηθεί ή να αλλάξει κάτι γιατί έτσι θα έχανε η σμίξη την αξία της και ο πρωταρχικός σκοπός θα αποτύγχανε. Με αυτό τον τρόπο έχουν προστατέψει την ακτή τους, τις αλυκές και το ευρύτερο περιβάλλον τους.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Facebook: Το Σπίτι Του Φύλακα Της Αλυκής
Facebook: SeaThermaikos

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών