Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
Αρχικήseleo ΘέμαΗ ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τις σημερινές διαδηλώσεις και πορείες

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τις σημερινές διαδηλώσεις και πορείες

Η αστυνομία εξέδωσε πριν από λίγη ώρα ανακοίνωση για τις σημερινές κινητοποιήσεις και πορείες που έλαβαν χώρα σε Θεσσαλονίκη κι Αθήνα.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

Απογευματινές ώρες σήμερα (06-12-2022), πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες με πρωτοβουλία διαφόρων φορέων και συλλογικοτήτων, όπου συμμετείχαν περίπου 6.000 άτομα, τα οποία κινήθηκαν σε κεντρικές οδούς της πόλης.  Μετά το τέλος των πορειών, ομάδα ατόμων κινούμενη στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου και της Άνω Πόλης, τα οποία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες κ.λ.π.), φωτοβολίδων, καθώς και αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών (μολότοφ) εναντίον των παρευρισκομένων αστυνομικών δυνάμεων, καθώς επίσης έθεσαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.Συνολικά, προσήχθησαν 16 άτομα, ενώ από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη είχε ως στόχο τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών και της περιουσίας τους, χωρίς να διαταραχθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Αυτά επιτεύχθηκαν παρά το γεγονός ότι μερίδα διαδηλωτών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις. Πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη και 19 προσαγωγές στην Αθήνα. 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

,
Διαβάστε Ακόμα