Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣυνεχίζονται οι αντιδράσεις των εμπόρων της Θεσσαλονίκης - Διαμαρτυρία στην...

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των εμπόρων της Θεσσαλονίκης – Διαμαρτυρία στην Τούμπα

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Τούμπα. Ειδικότερα, οι καταστηματάρχες βρίσκονται έξω από τις επιχειρήσεις τους και κρατώντας πανό, διαμαρτύρονται για την απόφαση αναστολής της λειτουργίας του λιανεμπορίου στη πόλη.

Παράλληλα, να επανεξεταστεί η απόφαση και να ανοίξουν άμεσα τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, ζητήθηκε στη διάρκεια της χθεσινής  ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι φορείς του εμπορίου και της οικονομίας της Θεσσαλονίκης που εκλήθησαν στη συνεδρίαση, εξέφρασαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, την έντονη διαμαρτυρία τους, αναφορικά με το ότι – όπως είπαν – δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα και πληροφορήθηκαν για την απόφαση αναστολής του ανοίγματος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις είχαν λάβει πως θα ανεβάσουν ρολά στις 5 Απριλίου μαζί με όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους τους σε όλη τη χώρα.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, είπε πως η αγορά της πόλης «είναι σε μεγάλη αναστάτωση», ο Παντελής Φιλιππίδης, εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου, είπε πως δεν παρουσιάστηκε ούτε ένα κρούσμα μέσα στη διάρκεια του χρόνου σε μικρομάγαζο, ενώ ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου, Ιωάννης Μασούτης, υπογράμμισε πως είναι η δεύτερη φορά -μετά την περίοδο της ΔΕΘ- που οι έμποροι και οι επαγγελματίες δεν ενημερώνονται για τις όποιες αποφάσεις της πολιτείας. «Δεν μπορεί να αποφασίζει η κυβέρνηση ότι τα καταστήματα θα είναι κλειστά και να μην έχει ζητηθεί η άποψή μας. Θα πρέπει να είμαστε κι΄ εμείς σε αυτή την κουβέντα και να μην μαθαίνουμε τα νέα από τα κανάλια και τα σάιτ», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μασούτης.

Απευθυνόμενος προς το Σώμα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, Θανάσης Νικολόπουλος, τόνισε ότι 4 στις 10 επιχειρήσεις έχουν «στεγνώσει οικονομικά» και υποστήριξε πως ότι δεν έκανε η οικονομική κρίση θα το κάνει η πανδημία, ρίχνοντας «ταφόπλακα στον επιχειρηματικό κόσμο». Για «αιφνιδιασμό, ψεύτικες ελπίδες και σκοτσέζικο ντουζ», έκανε λόγο ο Αναστάσιος Καπνοπώλης πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα της κυβέρνησης ως «ασπιρίνη».

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών