Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣαρηγιάννης στο Seleo: Αν ο Αρχιεπίσκοπος έβλεπε τα προγνωστικά στοιχεία για...

Σαρηγιάννης στο Seleo: Αν ο Αρχιεπίσκοπος έβλεπε τα προγνωστικά στοιχεία για την πανδημία δε θα άνοιγε χθες τις εκκλησίες

«Δε ξέρω τι πληροφορίες είχε ο Αρχιεπίσκοπος και οι Αρχιερείς αλλά αν έβλεπαν τις καμπύλες του προγνωστικού μοντέλου για την αύξηση κρουσμάτων τέλος του μήνα που έχουμε δει και έχουμε στείλει στον Πρωθυπουργό νομίζω πως δε θα άνοιγαν τους ναούς»

Ρεπορτάζ: Κωστής Ουζούνογλου

δηλώνει στο Seleo.gr o  καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αν και επισημαίνει ότι δεν πιστεύει ότι θα δούμε μία τραγική αύξηση στα κρούσματα το επόμενο χρονικό διάστημα εξαιτίας των χθεσινών εορτασμών καθώς οι πιστοί σε μεγάλο ποσοστό τηρούσαν τα μέτρα.

«Χθες είδαμε κάποιες εικόνες με τους πιστούς να βρίσκονται σε ουρά με κάποιους από αυτούς να τηρούν τις αποστάσεις και με κάποιους όχι. Οι πιο πολλοί φορούσαν μάσκες όπως είδαμε καλά χθες. Το θέμα είναι άλλο. Είναι η Θεία Κοινωνία. Όταν πας να κοινωνήσεις δεν είναι στο κρασί ο ιός, προφανώς, όμως είναι στο σάλιο. Οπότε στο βαθμό αυτό, αφού δεν μπορεί να πάει κάποιος με το κουταλάκι του στην εκκλησία όπως είχα πει στο παρελθόν, η πιθανότητα μετάδοσης υπάρχει» τονίζει ο κ. Σαρηγιάννης.

«Ελπίζω το αποτέλεσμα ότι δε θα είναι τόσο τραγικό γιατί δεν έγινε αυτό που είχε γίνει του Αγίου Δημητρίου. Δεν υπήρχε χθες τόσο χαλαρή κατάσταση και από τη μεριά της εκκλησίας είδαν πολύ πιο σοβαρά τα πράγματα αυτή τη φορά» υπογράμμισε ο κ. Σαρηγιάννης αν και το προγνωστικό μοντέλο του καθηγητή προβλέπει ότι η δραστηριότητα των γιορτών, θα φέρει δραματική αύξηση της πίεσης στο σύστημα υγείας και στο τέλος Ιανουαρίου θα είμαστε στο ίδιο σημείο που ήμασταν στα τέλη Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών