Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΝέα στοιχεία για την εξαφάνιση του ορειβάτη στον Όλυμπο

Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση του ορειβάτη στον Όλυμπο

Κορυφώνεται η αγωνία μετά την εξαφάνιση του Κωνσταντίνου Ιωαννίδη, ο οποίος αγνοείται από τις 3 Ιουλίου, όταν πήγε για ορειβασία στον Όλυμπο.

Ο καθηγητής Γερμανικών είχε επικοινωνήσει για τελευταία φορά με την οικογένειά του στις 3 Ιουλίου όταν ετοιμαζόταν να πάει στην περιοχή Λιβαδάκι στον Όλυμπο, όπου θα διανυκτέρευε, έχοντας μαζί του τον εξοπλισμό του.

Για την εξαφάνιση του 36χρονου άνδρα έχει εκδοθεί silver alert. (Διαβάστε κι εδώ το σχετικό θέμα του Seleo.gr).

silveralert_oreivatis

Όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή του πυροσβέστες -μέλη ορειβατικών ομάδων έρευνας και διάσωσης από τη 2η και 8η ΕΜΑΚ- μαζί με εθελοντές και τη συνδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone), αλλά και σκύλου, πραγματοποίησαν καταβάσεις σε ιδιαίτερα δύσβατα σημεία, αναζητώντας τον 36χρονο χωρίς αποτέλεσμα.

Η μητέρα της συζύγου του 36χρονου σε επικοινωνία με το newsit.gr ανέφερε πως ο αγνοούμενος ορειβάτης ήταν πολύ έμπειρος και ήξερε τα πάντα στην περιοχή που είχε ανέβει:

Ο γαμπρός μου πήγαινε συχνά στην περιοχή. Του άρεσε απο μικρός η ορειβασία. Έπαιρνε πάντα μαζί και τη σκηνή του, την έστηνε και έμενε εκεί. Του άρεσε πάρα πολύ. Μετά εξερευνούσε την περιοχή. Εκείνη τη μέρα μπορεί να πήρε κάποιο μονοπάτι και να χάθηκε.Αλλά δεν θα τον έβρισκαν; Κάπου θα καθόταν. Δεν έχω ιδέα. Να γλίστρησε κάπου; Ήταν πολύ έμπειρος. Ήξερε σε περίπτωση που χαθεί τι να κάνει. Η ΕΜΑΚ και η Αστυνομία έκαναν έρευνες μέχρι χθες. Σταμάτησαν τώρα. Έκαναν έρευνες με drones και με σκυλιά. Τώρα θέλουν να εξετάσουν τις φωτογραφίες απο τα drones. Εαν δουν κάτι που θα τους τραβήξει την προσοχή τότε θα ξαναψάξουν στο βουνό.

Ο διοικητής της Γραμμής Ζωής Γεράσιμος Κουρούκλης δήλωσε στο newsit.gr πως έχουν περάσει 10 μέρες απο την εξαφάνιση του 36χρονου και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε στην ανεύρεση του, οπότε αν όλες αυτές τις μέρες κάποιος είδε ή άκουσε κάτι στην περιοχή αυτή του Ολύμπου καλο θα είναι να επικοινωνήσει με το Silver Alert, όλο το 24ωρο στην Εθνική Γραμμή SOS.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών