Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚαμπανάκι από τους επιστήμονες για την αποφυγή κάθε χαλάρωσης των περιορισμών (Βίντεο)

Καμπανάκι από τους επιστήμονες για την αποφυγή κάθε χαλάρωσης των περιορισμών (Βίντεο)

Αυξημένος παραμένει ο αριθμός θανάτων και διασωληνωμένων από κορονοϊό στην χώρα, ενώ ο ρυθμός μείωσης των κρουσμάτων, δεν είναι ο επιθυμητός σύμφωνα με τους επιστήμονες, που προειδοποιούν ότι οποιαδήποτε χαλάρωση μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.
 «1500 κρούσματα δεν είναι αριθμός που μας καθησυχάζει και ας είναι μικρότερος από 3.500. Οποιαδήποτε κίνηση ανθρώπων, φέρνει αύξηση του ιού. Έκκληση δεν είναι ανάγκη να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες που μας δίνονται. 09.59 / Ο ιός δεν γνωρίζει, από χώρους, γιορτές, ώρες», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Στο 91% είναι σήμερα η πληρότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Θεσσαλονίκη, η οποία εμφανίζει 4 με 5 φορές παραπάνω ιικό φορτίο σε σχέση με την Αττική, έχοντας 6.000 ενεργά κρούσματα.

«Η Θεσσαλονίκη θα είναι στα επίπεδα που είναι η Αττική αν δούμε λιγότερες από 80 διαγνώσεις την ημέρα», ανέφερε ο καθηγητής στο τμήμα Υγιεινής και επιδημιολογίας Ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης.

Την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 102 θανάτους, 583 διασωληνωμένους και συνολικά 1395 νέες μολύνσεις, 295 στην Αττική, 357 στη Θεσσαλονίκη, 80 στις Σέρρες και 75 στη Μαγνησία

«Με το ζόρι να κάνουμε Χριστούγεννα φέτος…300 διασωληνωμένοι την ημέρα των Χριστουγέννων αν τηρήσουμε τα μέτρα», τόνισε η λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγελίου.

Ευρεία τηλεδιάσκεψη για την αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στη Δυτική Αττική έγινε χθες το απόγευμα στην Πολιτική Προστασία, καθώς περιοχές χαρακτηρίζονται «κόκκινες» τα τελευταία 24ωρα από τους ειδικούς, λόγω αυξημένης κινητικότητας ανάμεσα στους δήμους.

Οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν rapid test σε όλη την περιοχή.

Συναγερμός σήμανε στο Γηροκομείο Βόλου, όπου τέσσερις εργαζόμενοι, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.  Σήμερα μονάδα του ΕΟΔΥ θα κάνει rapid test, την Δευτέρα μοριακό τεστ σε όλους, ενώ οι ηλικιωμένοι που είχαν έρθει σε επαφή με τους εργαζόμενους έχουν απομονωθεί.

50 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και σε γηροκομείο στην Λαμία.

Στο νοσοκομείο βρίσκονται μόνο τέσσερα άτομα, οι υπόλοιποι αναρρώνουν στο εσωτερικό του γηροκομείου.

Ολικό lockdown στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας. Ομάδες εθελοντών βοηθούν τους κατοίκους, που παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. Η καραντίνα στο Ραπτόπουλο θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών