Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚέρκυρα: Στην αντεπίθεση ο ιδιοκτήτης του αλόγου που έσερνε άμαξα και πέθανε

Κέρκυρα: Στην αντεπίθεση ο ιδιοκτήτης του αλόγου που έσερνε άμαξα και πέθανε

Το άλογο που έσερνε άμαξα με τουρίστες έπεσε νεκρό στην Κέρκυρα και αρχικά ο 76χρονος ιδιοκτήτης συνελήφθη. Ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί κάνει λόγο για αναλήθειες…

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ο 76χρονος αμαξάς, του οποίου το άλογο κατέρρευσε στη μέση του δρόμου και «κατέληξε» την περασμένη εβδομάδα στην Κέρκυρα. Μετά τη δίωρη απολογία του στον εισαγγελέα, ο 76χρονος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ανεστάλη και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ που του επεβλήθη, έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Μάλιστα, ο δικηγόρος του 76χρονου, αναμένεται να κινηθεί νομικά κατά όσων, ΜΜΕ και μεμονωμένων ατόμων, δημοσιοποίησαν πληροφορίες, που κατά την κρίση του, δεν ευσταθούν, ενώ αναμένεται να ζητήσει και την αρχειοθέτηση της υπόθεσης καθώς η εγκύκλιος που απαγορεύει την κυκλοφορία των αμαξών ισχύει μόνο εφόσον η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Ιουλίου, το άλογο κατέρρευσε ξαφνικά στη μέση του δρόμου ενώ επέστρεφε στη βάση του. Αυτόπτες μάρτυρες άρχισαν να τραβούν εικόνες με τα κινητά τους τηλέφωνα και αυτό ενόχλησε έντονα έναν από τους αμαξηλάτες, που κάποια στιγμή τα έβαλε με έναν ποδηλάτη που βρισκόταν στο σημείο.

«Πήγε για να συνδράμει, όχι με απειλητική διάθεση, και δέχτηκε τη συμπεριφορά που είδαμε στο βίντεο», είπε ο δικηγόρος του 76χρονου, Πάνος Μουχτερός, μιλώντας στο Mega. «Να σας τονίσω ότι ο πελάτης μου κατατρομοκρατήθηκε», συμπλήρωσε.

Από τη διενέργεια της νεκροψίας, δε διαπιστώθηκαν ίχνη κακοποίησης, ωστόσο φάνηκε ότι το άλογο έπασχε από πνευμονικό εμφύσημα. Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο 76χρονος αμαξηλάτης συνελήφθη και σε βάρος του βεβαιώθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ, ενώ κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Μετά την απολογία του στον εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

«Ο αμαξάς χτύπησε, ήταν αιμόφυρτος αλλά κανείς δεν τον βοήθησε. Ο κόσμος αντί να τον βοηθήσει, του επιτέθηκε, γιατί είναι «δολοφόνος, φονιάς, εγκληματίας και κτήνος». Αυτοί ήταν οι χαρακτηρισμοί σε έναν άνθρωπο 76 ετών που βρισκόταν σε πανικό», είπε, η Έλενα Μωραΐτη, οδηγός άμαξας.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι συμπάσχουν με τον ηλικιωμένο και με την απώλειά του. «Συμπάσχουμε με τον άνθρωπο αυτόν γιατί γνωρίζουμε ότι δεν είναι ένα άλογο, είναι ο Γιώργης, είναι συνεργάτης μας, είναι χρόνια μαζί μας, κάθε καλοκαίρι ήταν εκεί κοντά μας, δούλευε όπως δουλεύουμε και εμείς. Δεν ξέραμε αν είχε πρόβλημα. Αν γνωρίζαμε ότι έχει πρόβλημα, δε θα δούλευε, γιατί ένα άρρωστο άλογο δεν το βγάζεις να δουλέψει. Αν ήταν άρρωστο, λογικά θα το γνωρίζαμε γιατί θα είχε συμπτώματα. Το άλογο δεν έδειξε ποτέ συμπτώματα, δεν έδειξε κάτι».

Σημειώνεται ότι για το συμβάν είχε παρέμβει και ο Άρειος Πάγος. Η αντεισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου, Αναστασία Μασούρα, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης, έδειξε άμεσα αντανακλαστικά και, σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινώνησε με την Εισαγγελία της Κέρκυρας, και σχηματίστηκε δικογραφία.

newsit.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα