Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΕφορία: Δυνατότητα για κούρεμα προστίμων μέχρι και 75%

Εφορία: Δυνατότητα για κούρεμα προστίμων μέχρι και 75%

Την δυνατότητα να πετύχουν σημαντικές εκπτώσεις στις “καμπάνες” της εφορίας έχουν οι φορολογούμενοι μέσω της εξωδικαστικής επίλυση διαφορών.

Συγκεκριμένα η πρώτη ρύθμιση που βρίσκεται σε εξέλιξη λήγει στις 30 Ιουνίου και αφορά εκκρεμείς δικαστικά υποθέσεις φορολογικών διαφορών, ενώ η δεύτερη θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου και αφορά τους φορολογούμενους που θα ομολογήσουν οι ίδιοι ότι διέπραξαν συγκεκριμένες φορολογικές παραβάσεις. Οι φορολογούμενοι με εκκρεμείς δικαστικά υποθέσεις αν υποβάλουν μέχρι τις 30 Ιουνίου αίτηση στην Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και δεχθούν την πρόταση της Επιτροπής θα κερδίσουν μείωση προσαυξήσεων και προστίμων έως και 75% και εξόφληση των οφειλών σε έως και 24 δόσεις.

Ωστόσο πρέπει μέσα σε πέντε ημέρες από τον συμβιβασμό να καταβάλουν το 30% της οφειλής, με το υπόλοιπο να καταβάλλεται σε δόσεις. Το αίτημα αφορά αποκλειστικά εκκρεμείς υποθέσεις οι οποίες δεν έχουν συζητηθεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και των διοικητικών δικαστηρίων μέχρι τις 29 Ιουνίου. Η εξέταση των αιτήσεων εξώδικης επίλυσης ολοκληρώνεται το αργότερο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Για όσο διάστημα εκκρεμεί η υπόθεση αναστέλλεται η δίκη.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα