Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Μείωση 26% του ιικού φορτίου στα λύματα

Θεσσαλονίκη: Μείωση 26% του ιικού φορτίου στα λύματα

Μικρή μείωση του ιικού φορτίου της τάξεως του 26% δείχνουν οι πιο πρόσφατες μετρήσεις της Ομάδας Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ.

Ο Πρύτανης ΑΠΘ  και καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου δήλωσε ότι: «Η μείωση στο ιικό φορτίο των λυμάτων στις δύο τελευταίες μετρήσεις αποτελεί ενθαρρυντικό σημάδι, αλλά μία σταθερή πορεία αποκλιμάκωσης, που θα σημαίνει αισθητό περιορισμό της διασποράς του ιού στην κοινότητα, απαιτεί μέρες ακόμη. Είναι, όμως, σημαντικό ότι για περισσότερες από δύο εβδομάδες έχουμε περάσει σε χαμηλότερα επίπεδα από το υψηλό της τρέχουσας περιόδου».

Συγκεκριμένα η μέση τιμή των  μετρήσεων της Τετάρτης 21/4 και της Πέμπτης 22/4 είναι μειωμένες κατά 26% σε σχέση με την αντίστοιχη μέση τιμή των προηγούμενων μετρήσεων της Δευτέρας 19/4 και της Τρίτης 20/4. Αντίστοιχη μείωση του 9% βρέθηκε και σε σχέση με τις μετρήσεις της προηγούμενης Τετάρτης και Πέμπτης 14-15/4.

Την έρευνα διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών