Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΗ Formula 1 ομάδας του ΑΠΘ που εντυπωσίασε τον Αλέξη Τσίπρα (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Η Formula 1 ομάδας του ΑΠΘ που εντυπωσίασε τον Αλέξη Τσίπρα (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Εντυπωσιασμένος έμεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τα stand των πανεπιστημίων της χώρας. Ιδιαίτερη εντύπωση του έκανε το αγωνιστικό μονοθέσιο τύπου φόρμουλα ένα που έφτιαξαν φοιτητές του ΑΠΘ.

Η ομάδα του ΑΠΘ ιδρύθηκε το 2006 και έχει συμμετάσχει σε αρκετούς αγώνες κερδίζοντας πολλά βραβεία.
Στόχος των φοιτητών είναι να κατασκευάζουν καθε χρόνο ένα καινούργιο οχήμα. Το κόστος ξεπερνά τις εκατό χιλιάδες ευρώ.
Ποια είναι η ART, η ομάδα του ΑΠΘ που έφτιαξε το αγωνιστικό μονοθέσιο τύπου φόρμουλα ένα

Η Aristotle Racing Team είναι ομάδα της Formula Student του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η ομάδα στελεχώνεται από φοιτητές, κυρίως του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, αλλά και διάφορων άλλων τμημάτων.

Σκοπός είναι η μελέτη, ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός πλήρως, λειτουργικού αγωνιστικού μονοθέσιου, τύπου formula, το οποίo συμμετέχει  κάθε χρόνο μαζί με άλλες 556 πανεπιστημιακές ομάδες στο μεγαλύτερο διεθνή φοιτητικό διαγωνισμό  Formula Student.

Η ART αποτελεί μια καθαρά φοιτητική πρωτοβουλία που έχει εδραιώσει τη συμμετοχή της σε παγκόσμιο επίπεδο μετά από 18 επιτυχημένες συμμετοχές σε αγώνες Formula SAE ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται η 3η θέση στην γενική κατάταξη του αγώνα της Ολλανδίας του 2019. Τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020, το δυναμικό μας αποτελείται από περισσότερα  από 30 μέλη εκ των οποίων σημαντικό μέρος ασχολείται  με το Μarketing και το Social Media Management της ομάδας.

Η πορεία της ART ξεκινά με μόλις 9 μέλη το 2007. Η νεοσύστατη ομάδα αποτελεί από την πρώτη κιόλας φορά μια διόλου ευκαταφρόνητη συμμετοχή στη Formula SAE.

Δεν προκαλεί λοιπόν καμία εντύπωση που η συμμετοχή αυτή αποτελεί την πρώτη ελληνική ομάδα που καταφέρνει να ολοκληρώσει όλα τα αγωνίσματα.

Ξεκινώντας την πορεία της από την 20η θέση τη χρονιά 2008 η ART σκαρφαλώνει, ήδη ένα χρόνο μετά, στη 2η θέση της γενικής κατάταξης στην κατηγορία Class 3[1] του διαγωνισμού  φέρνοντας μάλιστα την πρωτιά στο Μηχανολογικό Σχεδιασμό. Βραβείο που ακολούθησε είναι ανάμεσα σε άλλα και αυτό της πιο Φιλικής ομάδας για το 2010. Από το σημείο αυτό, ήδη αρχίζουμε να μιλάμε για μια ομάδα ευρέως γνωστή και ιδιαίτερα ελκυστική στο φοιτητικό, και όχι μόνο, περιβάλλον.

Αμέτρητες δοκιμές οδήγησαν την ART το καλοκαίρι του 2012  στην 3η θέση του αγώνα της Formula SAE της Ιταλίας. Tο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι το 2019, η Aristotle Racing team σημείωσε δεκάδες διακρίσεις σε διάφορες κατηγόριες σε ένα συνεχώς αυξανόμενα ανταγωνιστικό περιβάλλον, το οποίο αποτελείται από ισχυρές πανεπιστημιακές ομάδες ευρωπαϊκών χωρών.

Η ART, παρόλα αυτά, με την περσινή της συμμετοχή απέδειξε πως διατηρεί τη θέση της στο βάθρο, κατακτώντας για δεύτερη φορά στην ιστορία της την 3η θέση στο Formula Student Netherlands (FSN) της Ολλανδίας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών