Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΓώγος: Πιθανή η λήψη μέτρων στη Θεσσαλονίκη - Θα αυξηθεί ο αριθμός...

Γώγος: Πιθανή η λήψη μέτρων στη Θεσσαλονίκη – Θα αυξηθεί ο αριθμός παιδιών που νοσούν

Καμπανάκι για την επιδημιολογική κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα έκρουσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα ΜEGA.

“Στην Κεντρική Μακεδονία δεν πέφτουν οι καμπύλες και σταθεροποιήθηκαν σε υψηλό ποσοστό. Έχουμε την εμπειρία του προηγούμενου χειμώνα που είχαμε ταχεία διασπορά. Υπάρχει χαμηλός βαθμός εμβολιαστικής κάλυψης σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Τα νοσοκομεία είναι μικρά, διεσπαρμένα και έχουν μικρή δυνατότητα. Είναι μεγάλη η πίεση στις μονάδες της Θεσσαλονίκης”, σημείωσε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων.

Όσον αφορά στο γεγονός ότι πολλά παιδιά νοσούν από κορονοϊό, ο κ. Γώγος, ανέφερε ότι τα παιδιά αποτελούν “επίνοσο” πληθυσμό, επειδή είναι ανεμβολίαστα. “Όσο ο πληθυσμός είναι ανεμβολίαστος, τόσο αυξάνει η πιθανότητα νόσησης”. Σύμφωνα με τον καθηγητή, το 30% των καθημερινών κρουσμάτων “ποσοστά κρουσμάτων, που μπορεί να μεγαλώσει και άλλο” αφορά στις μικρές ηλικίες. “Η μετάλλαξη Δέλτα δεν κοιτά ηλικίες, τις χτυπά όλες”.Τέλος, ο κ. Γώγος σχολίασε την απόφαση -η οποία εντέλει ανακλήθηκε- να κάνουν rapid test οι εμβολιασμένοι και μοριακό οι ανεμβολίαστοι για να επισκεφθούν οδοντίατρους.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών