Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΑνησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη

Τα νέα κρούσματα και η θετικότητα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης δεν μπορούν παρά να σημαίνουν μίνι συναγερμό.
Η εμβολιαστική κάλυψη στη Βόρεια Ελλάδα είναι σε γενικές γραμμές χαμηλή, την ώρα που στη Θεσσαλονίκη έχουμε θρηνήσει σε μια εβδομάδα 54 ανθρώπους από COVID-19 που ήταν όλοι ανεξαιρέτως ανεμβολίαστοι.

Τα κρούσματα της Θεσσαλονίκης πλησιάζουν σε αριθμό αυτά της Αθήνας με την νύμφη του Θερμαϊκού να έχει το ¼ του πληθυσμού του λεκανοπεδίου της Αττικής και άρα η κατάστασή της είναι σαφώς πιο επιβαρυμένη.

Τα στοιχεία από το Covid-19.gov για την εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών κάθε περιοχής είναι αποκαλυπτικά:

Αθήνα:

61,50% ο κεντρικός τομέας με μια δόση και 60,67% με δύο δόσεις.
70,96% ο βόρειος τομέας με μία δόση και 67% με δύο δόσεις.
61,38 ο νότιος τομέας με μια δόση και 56,59 με δύο δόσεις.
Θεσσαλονίκη:

55,52% με μία δόση.
51,24 με δύο δόσεις.
Παρότι τα νούμερα δεν δείχνουν τόσο διαφορετικά, η κατάσταση όπως απεικονίζεται στα νέα κρούσματα και τις νοσηλείες δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας ότι στη βόριο Ελλάδα φαίνεται να επιδεινώνεται μία κατάσταση η οποία κανείς δεν θέλει να φτάσει στα επίπεδα του περασμένου Νοεμβρίου…

Χθες στην ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα στην Θεσσαλονίκη δηλώθηκαν 341 με το μέσο όρο κρουσμάτων του 7ημέρου να είναι στα 257 που σημαίνει ότι ανά 100.000 πληθυσμού αναλογούν στην πόλη 30,71 κρούσματα όταν στην ανατολική Αττική αναλογούν 9,65 κρούσματα/100.000, στον Βόρειο Τομέα Αθηνών 6,76/100.000 και στου Κεντρικού Τομέα 10,1/100.000.

Κι αν οι 10 ποσοστιαίες μονάδες στους εμβολιασμούς φαντάζουν λίγες, τα νέα κρούσματα και η θετικότητα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης δεν μπορούν παρά να σημαίνουν μίνι συναγερμό.

Παρότι ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει κάνει τιτάνια προσπάθεια όλο το 2021 με εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα μέτρα προφύλαξης και τους εμβολιασμούς, κάποιοι δεν φαίνεται να πείθονται.

Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι ακόμα χαμηλότερη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για δημιουργία των περίφημων clusters υπερμετάδοσης.

 

Πηγή:ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών