Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo Θέμα«Ταφόπλακα» για τα internet-gaming καφέ το «στοπ» στην είσοδο παιδιών, άνω των...

«Ταφόπλακα» για τα internet-gaming καφέ το «στοπ» στην είσοδο παιδιών, άνω των 12, που δεν έχουν εμβολιαστεί

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες internet-gaming καφέ μετά τη διαπίστωση ότι η ΚΥΑ που καθορίζει τους κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων τους, δεν επιτρέπει την είσοδο παιδιών άνω των 12 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί στους κλειστούς χώρους εστίασης.

Με δεδομένο ότι, κατά βάση, στα internet καφέ συχνάζουν έφηβοι για να απολαύσουν τα αγαπημένα τους βιντεοπαιχνίδια, να δουν αθλητικούς αγώνες ή να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα παροχής εφαρμογών και προγραμμάτων, επιχειρηματίες του κλάδου ανησυχούν για το πώς θα τα βγάλουν πέρα.

Ρεπορτάζ Θεοδώρα Απότα

Για «τεράστια πτώση τζίρου εάν συνεχιστεί αυτό το μέτρο» κάνει λόγο στο seleo.gr ο κ. Άγγελος Πλαζομίτης, υπεύθυνος καταστήματος αλυσίδας internet-gaming καφέ, τονίζοντας ότι πάνω από το 70% των πελατών είναι από 15 έως 17 ετών.

«Θα μπορούσε η είσοδός τους να γίνεται με τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος εργαστηριακού ή self test και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων» αναφέρει.

Προσθέτει δε, ότι «οποιαδήποτε κίνηση εμβολιασμού γίνει από το εν λόγω ηλικιακό κοινό, απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι την έκδοση του πιστοποιητικού, εάν υπολογίσει κανείς ότι θα πρέπει να διενεργηθεί πρώτη και δεύτερη δόση καθώς και να παρέλθουν οι 14 ημέρες από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης».

Σύμφωνα με τον κ. Πλαζομίτη, «το επόμενο δίμηνο προβλέπεται πολύ δύσκολο για τον κλάδο» με την «οικονομική καταστροφή» να βρίσκεται προ των πυλών.

«Ένα internet-gaming καφέ με 30-40 Η/Υ απασχολεί από εννέα έως έντεκα άτομα» δηλώνει και διερωτάται «πώς θα γίνουν οι πληρωμές των εργαζομένων από τη στιγμή που δεν θα υπάρχουν πελάτες».

Αναφέρεται, τέλος, «στην παράλογη κατάσταση κατά την οποία ένας ανεμβολίαστος εργαζόμενος σε internet-gaming καφέ μπορεί να δουλέψει κανονικά με τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος για covid-19, αλλά δεν μπορεί να επισκεφθεί την επιχείρηση ως πελάτης».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών