Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΜαρία Κανελλοπούλου στο seleo.gr: Το κοινό της Θεσσαλονίκης είναι αληθινά θεατρόφιλο και...

Μαρία Κανελλοπούλου στο seleo.gr: Το κοινό της Θεσσαλονίκης είναι αληθινά θεατρόφιλο και ειλικρινές στις αντιδράσεις του

Ο Θεατρικός Οργανισμός «Νέος Λόγος» παρουσιάζει για τρεις μόνο παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, το έργο της Ελέιν Μέρφυ «Τζεμ» στο Θέατρο Αμαλία, τη Δευτέρα 1η, την Τρίτη 2 και την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου.

Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση Χριστίνας Μπάμπου Παγκουρέλη και σκηνοθεσία Φώτη Μακρή, με τις Μαρία Κανελλοπούλου, Στέλλα Κρούσκα και Βασιλίνα Κατερίνη.

Η Μαρία Κανελλοπούλου μιλά στο seleo.gr για το έργο, την αίσθηση που εκτιμά ότι αφήνει στον θεατή η παράσταση και το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Συνέντευξη στην Θεοδώρα Απότα

Πείτε μας λίγα λόγια για το έργο και για τον ρόλο που ερμηνεύετε.

Πρόκειται για ένα ιρλανδέζικο πολυβραβευμένο έργο. Έχει παιχτεί σε πολλές χώρες του κόσμου με μεγάλη επιτυχία, κάτι που σημαίνει ότι το θέμα που πραγματεύεται αφορά εξίσου τις Ιρλανδέζες, τις Αγγλίδες, τις Αμερικανίδες και …ελπίζουμε τις Ελληνίδες.

Αφορά στιγμές τριών γυναικών -γιαγιάς κόρης εγγονής- σε μια συγκεκριμένη περίοδο της ζωής τους. Ανάμεσα σε έναν θάνατο και μια γέννηση, οι τρείς αυτές γυναίκες μιλούν -σε παράλληλους μονολόγους- με απλό τρόπο για πολύ σοβαρά ζητήματα όπως o έρωτας, η απόρριψη, η απώλεια, η αληθινή ζωή δηλαδή.

Θεωρείτε πιθανή την ταύτιση του κοινού με μία από τις πρωταγωνίστριες;

Πρόκειται για γυναίκες της διπλανής πόρτας. Έχουμε περάσει όλοι στο περίπου σχεδόν τα ίδια πράγματα, είναι πολύ πιθανό το κοινό να ταυτιστεί με διάφορες στιγμές από τη ζωή τους. Ο θεατής μπορεί να δει τον εαυτό του σε κάποια από αυτές. Μιλάμε για τρεις γενιές που αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο τα ίδια προβλήματα.

Τι εκτιμάτε ότι μένει στο μυαλό των θεατών μετά την παράσταση;

Μένει μια γλύκα… Φεύγουν με τη σκέψη του πόσο μεγάλη σημασία έχουν οι άνθρωποι που είναι δίπλα μας, το να κληροδοτούνται αρχές και αξίες από γενιά σε γενιά, το μοίρασμα της αγάπης και της αλληλεγγύης, το «κράτα με να σε κρατώ». Στη σημερινή εποχή υπάρχει τρομερή ανάγκη για επαφή μεταξύ των ανθρώπων όμως, δυστυχώς εκλείπει λόγω των συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία.

Σας περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη.

Λατρεύω τη Θεσσαλονίκη, είναι αγαπημένος θεατρικός προορισμό. Το κοινό της πόλης είναι αληθινά θεατρόφιλο. Είναι ειλικρινές στις αντιδράσεις του, όταν γελά, γελά και όταν συγκινείται, συγκινείται…

Πληροφορίες για την παράσταση:

Θεσσαλονίκη: «Ο Τζεμ» της Ελέιν Μέρφυ στο θέατρο Αμαλία

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών