Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονweatherΟ καιρός ''χωρίζει'' στα δύο την Ελλάδα την 28η Οκτωβρίου

Ο καιρός ”χωρίζει” στα δύο την Ελλάδα την 28η Οκτωβρίου

Με αρκετό κρύο ξεκινάει η Τρίτη 26/10 καθώς στη βόρεια Ελλάδα νωρίς το πρωί καταγράφηκαν αρνητικές θερμοκρασίες. Οι βοριάδες θα επιμείνουν ενώ από πλευράς βροχοπτώσεων τα νότια γεωγραφικά τμήματα θα δεχτούν κάποιες τοπικές βροχές.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη οι βροχές αυτές θα είναι αποτέλεσμα ενός βαρομετρικού χαμηλού το οποίο έχει εγκλωβιστεί και στροβιλίζεται νότια της Ιταλίας. Μάλιστα, αυτό το βαρομετρικό θα προσπαθήσει να πάρει και τροπικά χαρακτηριστικά και να προσεγγίσει σε ένταση έναν μεσογειακό κυκλώνα! Τα καλά νέα είναι πως και αυτό να συμβεί το νεφικό σύστημα θα εκτονωθεί προς την περιοχή της νότιας Ιταλίας και δεν θα απασχολήσει έντονα τη χώρα μας, παρά μόνο λίγο τα νότια και δυτικά τμήματα.

Αύριο Τετάρτη θα έχουμε πάλι κάποιες βροχές στα νότια θαλάσσια τμήματα και την Πέμπτη 28η Οκτωβρίου, ανήμερα της εθνικής εορτής, ο άστατος καιρός θα χωρίσει την Ελλάδα στα δύο. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open από το ύψος της Λαμίας και νοτιότερα θα επικρατεί άστατος καιρός με βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες, ενώ πιο «ανοιχτός» ο καιρός στα βόρεια αλλά με έντονο κρύο.

Και το Σαββατοκύριακο θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός με τις περισσότερες βροχές να αναμένονται στο νότιο-νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών