Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονweatherΚλέαρχος Μαρουσάκης: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την επόμενη εβδομάδα – Έρχονται θερμές αέριες...

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την επόμενη εβδομάδα – Έρχονται θερμές αέριες μάζες

Σε χαμηλά επιπέδα παραμένει η θερμοκρασία στη χώρα μας, κάτι το οποίο θα αλλάξει από την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Αναλυτικά σήμερα Τετάρτη, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν μέχρι και τα 7-8 μποφόρ, ειδικότερα προς τις Κυκλάδες, καθώς ευνοείται από το φαινόμενο του «καναλισμού», δηλαδή το μικρό πέρασμα που δημιουργούν αυτά τα νησιά μεταξύ τους με αποτέλεσμα να ευνοούν την αύξηση της εντάσεως του ανέμου.

Προς τα ανατολικά τμήματα της χώρας και τη βόρεια Κρήτη επικρατεί συννεφιά, και ενδέχεται να σημειωθούν βροχοπτώσεις, όμως πιο δυτικά φαίνεται ότι η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει.

Σε ό,τι αφορά την Αττική, ο βοριάς θα ενισχυθεί κυρίως στα πιο ανατολικά τμήματα και θα φτάσει τα 6-7 μποφόρ. Θα σημειωθούν λίγες συννεφιές προς τα ανατολικά και βόρεια του «λεκανοπεδίου», ενώ η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα υπόλοιπα τμήματα. Η θερμοκρασία αναμένεται να προσεγγίσει τους 13 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι, ενώ το πρωί η ημέρα ξεκίνησε στους 5 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη η ημέρα ξεκινάει με αρκετό κρύο, με το θερμόμετρο να δείχνει 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ το μεσημέρι αναμένεται να αυξηθεί η θερμοκρασία και να προσεγγίσει τους 12 βαθμούς, με τον καιρό να αναμένεται αίθριο. Ο βοριάς ενισχύεται στον Θερμαϊκό με τους ανέμους να φτάνουν τα 5-6 μποφόρ.

Μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα σημειωθούν βροχές στο Αιγαίο και κυρίως στις περιοχές που βρέχονται από αυτό, όπως η ανατολική Στερεά Ελλάδα, οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, οι Σποράδες, η Κρήτη και τα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη βρισκόμαστε σε «κλοιό» ψυχρών αερίων μαζών, οι οποίες έρχονται από τα βορειανατολικά και την περιοχή της Τουρκίας με αποτέλεσμα να παραμένει χειμωνιάτικο το σκηνικό.

Ωστόσο, όπως λέει ο μετεωρολόγος, σιγά-σιγά θα μας έρθουν από τη δυτική Μεσόγειο, πιο θερμές αέριες μάζες, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και έτσι θα ανέβει πάλι η θερμοκρασία.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα