Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Σε ετοιμότητα η πυροσβεστική ενόψει αντιπυρικής περιόδου- Πτητικά μέσα πυρόσβεσης στο...

Θεσσαλονίκη: Σε ετοιμότητα η πυροσβεστική ενόψει αντιπυρικής περιόδου- Πτητικά μέσα πυρόσβεσης στο αεροδρόμιο Μακεδονία από την 1η Μαΐου

Με την κλιματική κρίση παρούσα, η ετοιμότητα πολιτικής προστασίας και πυροσβεστικής ενόψει και της επίσημης έναρξης της αντιπυρικής περιόδου χαρακτηρίζεται πιο επιτακτική από πότε. Οι υψηλές θερμοκρασίες πριν ακόμη την έναρξη του καλοκαιριού, αλλά και ο ήπιος χειμώνας έχουν θέσει σε κόκκινο συναγερμό όλους τους αρμόδιους φορείς.

Η θωράκιση του Σέιχ- Σου, στη Θεσσαλονίκη και η προσβασιμότητα στο δάσος με αφορμή και τα έργα του fly-over είναι στις πρώτες προτεραιότητες.

«Όλα τα κλιματικά μοντέλα δυστυχώς δείχνουν ότι θα έχουμε ένα καλοκαίρι το οποίο θα είναι δύσκολο, όλος ο χειμώνας είχε ελάχιστες βροχοπτώσεις. Θα γίνει μία σύσκεψη ξεχωριστή με την τροχαία και τον ανάδοχο του έργου flyover προκειμένου να συντονιστούν για να ξέρει η πυροσβεστική ποιες θα είναι οι δίοδοι προς το Σέιχ σου σε περίπτωση που χρειαστεί», όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας.

Την 1η Μαΐου θα λειτουργήσουν αρχικά με γεννήτριες τα δύο σταθερά ραντάρ ύψους δέκα μέτρων που έχουν τοποθετηθεί και το ένα φορητό, συνδεδεμένα με το συντονιστικό της πυροσβεστικής.

Οι τομείς ευθύνης των εθελοντικών ομάδων που ξεκινούν περιπολίες με οχήματα στο Σέιχ Σου την 1η Μαΐου έχουν ήδη δηλωθεί στην πυροσβεστική.

Δάσος Ωραιοκάστρου, δάση της Σιθωνίας, Κασσάνδρας, Άγιο Όρος, Όλυμπος, Παγγαίο, Βέρμιο, Βόρας βρίσκονται στο επίκεντρο του σχεδιασμού αντιπυρικής προστασίας στην Κεντρική Μακεδονία.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα