Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονweatherΑνοιξιάτικες θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο, έρχεται νέα κακοκαιρία

Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο, έρχεται νέα κακοκαιρία

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, όπως φαίνεται και στην εικόνα του Ευρωπαϊκού μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11 (08:40 ώρα Ελλάδος) του meteo.gr.

Με ήπιες καιρικές συνθήκες αναμένεται να κυλήσει το 24ωρο που ανοίγεται μπροστά μας.

Μόνο στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα αναμένουμε τοπικές βροχές, με σταδιακή βελτίωση και στην υπόλοιπη χώρα πολύ καλός καιρός, λίγη αφρικανική σκόνη θα έχουμε βέβαια στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι αρχικά δυτικοί και στη συνέχεια βόρειοι δε θα ξεπερνούν τα 3-5 και τοπικά στα ανατολικά τα 6 μποφόρ κι ανεβαίνει η θερμοκρασία έως 17-19 βαθμούς το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία ανεβαίνει το Σαββατοκύριακο, προτού υποχωρήσει και πάλι μέσα στην επόμενη εβδομάδα, εν μέσω νέου κύματος κακοκαιρίας που θα κάνει την εμφάνισή του. Ειδικότερα, το Σαββατοκύριακο, η θερμοκρασία μπορεί να φθάσει κοντά στους 20 – 22 βαθμούς Κελσίου.

Έτσι θα ξεκινήσει και η επόμενη εβδομάδα, εντούτοις, την Τρίτη και την Τετάρτη «θα μας απασχολήσει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας», με βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας.Η καιρική κατάσταση αποτυπώνεται και στις μετεωρολογικές κάμερες του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Ο καιρός με μια γρήγορη ματιά

• Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια το επόμενο τριήμερο
• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά κανονικά για την εποχή ως το τέλος της εβδομάδος
• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο βελτιώνεται, αλλά από την Τρίτη και μετά θα έχουμε πολλές βροχές στη χώρα.

Σήμερα Παρασκευή στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια τμήματα της ανατολικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι γρήγορα σε βόρειους βορειοδυτικούς τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 17 με 18 και κατά τόπους τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί 3 με 5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές προβλέπονται αρχικά την Κυριακή στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές και είναι πιθανό στα δυτικά να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα