Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΑπό τον Φραπέ στο Freddo Espresso

Από τον Φραπέ στο Freddo Espresso

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, πριν αρκετές δεκαετίες στην Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς εκθέσεως, τυχαία παρασκευάστηκε το πρώτο ρόφημα φραπέ. Ήταν μια καινοτομία που αποτέλεσε σύμβολο απόλαυσης και στάση ζωής για μεγάλη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού.

Η παρασκευή του απλή και γρήγορη. Τα υλικά του, στιγμιαίος καφές, νερό, ζάχαρη και γάλα προαιρετικά. Στην αρχή όλα αυτά τα χτυπούσες σε σέικερ, εξού και το όνομα φραπέ από την γαλλική λέξη frappe, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει “χτυπημένος“. Έπειτα καθιερώθηκε το ηλεκτρικό drink mixer ή αλλιώς η φραπεδιέρα, η οποία δημιουργεί γρήγορα και εύκολα την πλούσια κρέμα, η οποία κέρδισε όλους τους λάτρεις αυτού του κρύου ροφήματος!

Διαβάστε περισσότερα εδώ!

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Σεισμός τώρα στην Κερκίνη Σερρών